Friday, January 12, 2018

Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ & ΘΕΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ~ Άτμαν Νιτυανάντα

Η  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ & ΘΕΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ

Μια από τις πιο απλές και αποτελεσματικές μεθοδους για την εξάλειψη των ελαττωμάτων είναι η προσευχή. Η προσευχή μπορεί να συνδυαστεί με τις θετικές επιβεβαιώσεις και τον θετικό οραματισμό.

Ελάττωμα ή ελαττώματα  που αναγνωρίσαμε και παρατηρήσαμε, στην διάρκεια της ημέρας μπορούμε να το εξετάσουμε σπίτι μας , να τα αναλύσουμε, να τα κατανοήσουμε και στο τέλος να τα εξαλείψουμε μέσω της προσευχής. Την προσευχή μπορούμε να συνδυάσουμε με τον θετικό οραματισμό και τις θετικές επιβεβαιώσεις.

Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε την προσευχή για την διάλυση του εγώ, κάθε στιγμή στην διάρκεια της ημέρας, κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε την εκδήλωση κάποιας εγωϊκής τάσης μέσα μας. 

Στην προσευχή ζητάμε (από τον απρόσωπο Θεό ή την θεϊκή Μητέρα, τον Χριστό ή από οποιαδήποτε εκδήλωση του Θεού νοιώθουμε στην καρδιά μας) να εξαλείψει και να μας ελευθερώσει από το εγωϊκό στοιχείο που  ερευνήσαμε ( π.χ. υπερηφάνεια, ζήλεια, απληστία, φόβος, θυμός κ.λπ.). Μπορούμε αν θέλουμε μαζί με την προσευχή να οραματιστούμε φωτιά ή φως δυνατό να ‘αγκαλιάζουν’ και να διαλύσουν την εγωϊκή ενέργεια.   

Μπορούμε να κάνουμε την επίκληση με δύο τρόπους
1. Μαζεύουμε την προσοχή μέσα μας και  έχοντας επίγνωση της εσωτερικής σιωπής, του κέντρου της ύπαρξης μας, λέμε από την καρδιά μας: Η αγάπη του Θεού διαλύει αυτό το συναίσθημα (π.χ. του θυμού). Καθώς λέμε τα λόγια μια ή και παραπάνω φορές νοιώθουμε την αγάπη να μας πλημμυρίζει. Τονίζω ότι είναι σημαντικό και να είμαστε σε  επίγνωση της ύπαρξης μας, και να νοιώθουμε ότι λέμε και όχι απλά να λέμε λόγια ξερά.
2. Μαζεύουμε την προσοχή μέσα μας και  έχοντας επίγνωση της εσωτερικής σιωπής, του κέντρου της ύπαρξης μας, λέμε από την καρδιά μας: Θεέ μου ή Θεϊκή μου Μητέρα ή Χριστέ μου εξάλειψε ή ελευθέρωσε το νου μου από αυτό το συναίσθημα (π.χ. της ντροπής ή της απόρριψης). Τονίζω και πάλι ότι είναι σημαντικό και να είμαστε σε επίγνωση της ύπαρξης μας, και να νοιώθουμε ότι λέμε και όχι απλά να λέμε λόγια ξερά.
Μπορείτε να παραλλάξετε τα λόγια και τον τρόπο της επίκλησης και  να προσευχηθείτε όπως εσείς το νοιώθετε καλύτερα. 

Κάθε φορα που επικαλούμαστε την διάλυση κάποιου ελαττώματος, αυτό μειώνεται σε κάποιο βαθμό.

ΘΕΤΙΚΟΣΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Σε συνδυασμό με την προσευχή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον οραματισμό και τις θετικές επιβεβαιώσεις.

Θετικός οραματισμός. Σε περίπτωση για παράδειγμα που αναλύσαμε τον θυμό μας για κάποιο πρόσωπο, βλέπουμε τον εαυτό μας να δρα με αγάπη και ειρήνη, όπως και αν συμπεριφέρεται ο άλλος. Όχι μόνο το βλέπουμε αλλά νοιώθουμε την γαλήνη και την αγάπη να μας πλημυρίζουν (είναι πολύ σημαντικό να το νοιώθουμε). Μαζί με τον οραματισμό καλό είναι να κάνουμε και θετικές επιβεβαιώσεις.

Στις επιβεβαιώσεις, επαναλαμβάνουμε και νοιώθουμε (θυμίζω είναι σημαντικό να νοιώθουμε αυτό που λέμε) αρκετές φορές την αρετή που θέλουμε να εδραιώσουμε. (π.χ. είμαι ήρεμος, γαλήνιος, ειρηνικός ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μου). Είμαι φως και αγάπη, Είμαι ειρήνη και αγάπη κ.λπ. 

Κάνουμε επιβεβαιώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο που εκδηλώθηκε το εγώ μας, π.χ. Αγαπώ το Γιάννη ή την Μαρία ανεξάρτητα από το πως μου συμπεριφέρεται ή ανεξάρτητα αν με έχει βλάψει θεληματικά ή αθέλητα. 
Μπορούμε να το κάνουμε και σε πρώτο πρόσωπο σαν να τον έχουμε μπροστά μας. Σ' αγαπώ και σου εύχομαι ολόκαρδα φως και αγάπη ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά σου, τα λόγια σου και τις πράξεις σου προς εμένα. 
Τελικός οραματισμός. Στη συνέχεια βλέπουμε τον εαυτό μας μαζί με τον άλλον/άλλους μέσα σε φως, χαρούμενους και με καλή διάθεση ο ένας προς τον άλλο, και επίσης βλέπουμε το πρόσωπο μέσα σε φως και του ευχόμαστε ευημερία, ειρήνη, υγεία και ευτυχία. 

Όλα αυτά τα κάνουμε με συγκέντρωση και μέσα στο φως της ήρεμης τρυφερής επίγνωσης.

Η εξάλειψη των ελαττωμάτων είναι σταδιακή και  θα χρειαστεί αρκετές συνεδρίες  η κάθε άποψη  του για να  εξαλειφθεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πιο εύκολες και άλλες πολύ πιο δύσκολες. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, σταθερότητα, αντοχή και βέβαια θέληση, αποφασιστικοτητα και πίστη στον εαυτό μας και τον Θεό.