Wednesday, January 31, 2018

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ~ Atman Nityananda


 


Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Ο σπόρος μεγαλώνει από μόνος του και γίνεται δένδρο. Αυτό που χρειάζεται από έξω είναι η τροφή (νερό, ήλιος, χώμα, λίπασμα) και επίσης να αφαιρούμε το ζιζάνια για να μην εμποδίζουν την ανάπτυξη του.

Παρόμοια η ανάπτυξη των αρετών και η πνευματική μας ανάπτυξη γίνεται φυσικά όταν αφαιρούμε τα ψυχολογικά ζιζάνια (ελαττώματα, Λαγνεία, λαιμαργία, θυμός, υπερηφάνεια, ζήλια, μίσος, απληστία, κ.λπ.) και τρέφουμε τον νου με πνευματική τροφή μέσω του διαλογισμού και με σαττβικές δονήσεις, σαττβικές εντυπώσεις, με σαττβικές ιδέες, σαττβικά συναισθήματα, και σαττβικές συναναστροφές.

Σε σύνοψη η πνευματικη ανάπτυξη έχει τρεις απόψεις:
1. Σαττβική ζωή

2. Εξάλειψη των ελαττωμάτων
3. Διαλογισμός

Αυτά τα τρία είναι αλληλένδετα και το ένα βοηθάει το άλλο. Αλλά χωρίς σαττβική ζωή ούτε η εξάλειψη των ελαττωμάτων ούτε ο διαλογισμός μπορούν να ανθίσουν.
 
Ανεξάρτητα από το μονοπάτι που θα ακολουθήσει κανείς, θα πρέπει να ακολουθήσει ένα σαττβικό τρόπο ζωής να μάθει και να εφαρμόσει μεθόδους με τις οποίες θα πετύχει την εξάλειψη των ελαττωμάτων και να μεθόδους που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τον διαλογισμό και το σαμαντι. 
 
Για να τα κάνουμε πράξη, προϋπόθεση είναι να έχουμε υψηλό κίνητρο, μια δίψα δηλαδή για την αλήθεια, τον Θεό, την αγάπη, την ελευθερία την σοφία, την ειρήνη. 

Πέρα από το κίνητρο για να κάνουμε πράξη τα παραπάνω, και με δεδομένο ότι το κατώτερο εγώ και ο κατώτερος νους αντιστέκονται στην αλλαγή, απαιτείται αποφασιστικοτητα, συνέπεια, ειλικρίνεια, αυτοπεποιθηση, πίστη, θέληση και εργατικότητα.
 
Παράρτημα
 
Διαβάστε για την σαττβική ζωή εδώ 
 
για την εξάλειψη των ελαττωμάτων εδώ 
 για τον διαλογισμό εδώ
 Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ