Βιογραφία

Άτμαν Νιτυανάντα. Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), με ειδίκευση στο τένις. Εργάστηκα στην δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα για 22 χρόνια (Σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Εργάστηκα επίσης ως προπονητής τένις.

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ
 Είμαι λάτρης της Αντβάϊτα Βεδάντα (Advaita Vedanta), της Γκιάνα Γιόγκα (Jnana Yoga) και της Μπάκτι Γιόγκα (Bhakti Yoga). Γράφω κείμενα σχετικά με την αυτογνωσία την γιόγκα και την πνευματικότητα, τα οποία δημοσιεύω στο διαδίκτυο (Δες τους συνδέσμους των ιστοσελίδων στο τέλος)*. Προσφέρω μαθήματα και πρακτική εκπαίδευση αυτογνωσίας και γιόγκα. 

Αν και διάβαζα βιβλία ψυχολογίας και πνευματικά βιβλία από το λύκειο, άρχισα έμπρακτα και συστηματικά το πνευματικό ταξίδι μου το 1992. Συμμετείχα για δέκα χρόνια (1992-2002) σε μαθήματα αυτογνωσίας που διοργάνωνε στην Αθήνα η Παγκόσμια Γνωστική Κίνηση. Κατά την περίοδο αυτή μελέτησα επίσης τις διδασκαλίες του Ουσπένσκι-Γκουρτζίεφ (Uspensky-Gurdjieff), του Όμρααμ Αϊβανχόφ (Omraam Aivanhov) και μια ποικιλία από βιβλία για την πνευματικότητα, την ψυχολογία, την προσωπική ανάπτυξη και τις φυσικές θεραπείες. 

Το 2002, εγκατέλειψα την Γνωστική Κίνηση και η αναζήτηση μου με οδήγησε τελικά στα Ιμαλάια της Ινδίας, όπου επισκέφθηκα το άσραμ του Χεϊρακάν Μπάμπατζι (Haidakhan Babaji), που είναι ο αγαπημένος μου δάσκαλος και έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στο πνευματικό μου ταξίδι. Από τότε ξεκίνησα έντονη συστηματική άσκηση (Σάντανα) ακολουθώντας τις οδηγίες του Σρι Μπάμπατζι καθώς και τις οδηγίες του Σουάμι Σιβανάντα. Ακολούθησα ένα καθημερινό πρόγραμμα άσκησης βασισμένο στις κύριες μορφές γιόγκα, και που συμπεριελάμβανε μις μεγάλη ποικιλία πνευματικών πρακτικών, αλλά και σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών. Επίσης με την εμπειρία μου, βρήκα και δικές μου μεθόδους να εξαλείψω το εγώ και να κυριαρχήσω στον νου. 

Για επτά χρόνια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πήγαινα στην Ινδία και έκανα άσκηση στα άσραμ του Χεϊρακάν Μπάμπατζι (Χεϊρακάν Βίσβα Μαχαντάμ κοντά στο Χαλντβάνι και στο Τσιλιανόλα στο Ρανικέτ) και του Σουάμι Σιβανάντα στο Ρισικές. Αργότερα το 2010 προσελκύσθηκα να κάνω άσκηση στο άσραμ της Σρι Ράμανα Μαχάρσι στον στο ιερό λόφο του Αρουνάτσαλα που βρίσκεται στο Τιρουβαναμαλάϊ της Νότιας Ινδίας. Σε αυτά τα τρία μέρη έκανα το σημαντικότερο μέρος της άσκησης μου έχοντας τη βοήθεια των θεϊκών δονήσεων που δονούν έντονα την ατμόσφαιρα σε αυτά τα ιερά μέρη.

Η επαφή μου με την Advaita Vedanta ξεκίνησε από το βιβλίο «Το πετράδι της διάκρισης (Vivekachudamani)» του μεγάλου δασκάλου της Βεδάντα Σρι Αντισάνκαρατσάρυα (Sri Adisankaracharya). Εκτός από τα βιβλία Adisankaracharya, έχω μελετήσει τα βιβλία και τις διδασκαλίες του Σρι Νισαργκαντάττα (Nisargadatta), του Σουάμι Σιβανάντα (Swami Sivananda) και του Σρι Ράμανα Μαχάρσι (Ramana Maharshi). Το 2008 συνέβη η αφύπνιση σε μια απροσδόκητη στιγμή, καθώς στοχαζόμουν στις διδασκαλίες του Νισαργκαντάττα (μέσα από το βιβλίο του, «Είμαι Εκείνο») και ερευνούσα προσεκτικά τον εαυτό μου.

Μελέτησα επίσης τις διδασκαλίες και άλλων των γνωστών δασκάλων όπως ο Νισαργκαντάττα (
Nisargadatta), ο Σρι Αουρομπίντο ( Sri Aurobindo), σύγχρονων δασκάλων όπως ο Αντυασάντι και ο Έκχαρτ Τόλλε, αλλά και την φιλοκαλία του ορθόδοξου μοναχισμού και αγίων όπως ο άγιος Νικόδημος Αγιορείτης (ένα μεγάλος άγιος της Ορθόδοξου Χριστιανισμού και πρωτοπόρος στην αναβίωση της Φιλοκαλίας) και οι Έλληνες φιλοσόφους.

Αντβάϊτα Άτμα Γιόγκα - Η διπλή προσέγγιση (Advaita Atma Yoga - The double approach 

Μετά από 25 περίπου χρόνια εμπειρίας δημιούργησα μια μέθοδο άσκησης την οποία ονομάζω "Advaita Atma Yoga - Η διπλή προσέγγιση". 

Η «διπλή προσέγγιση» είναι ένας ολοκληρωμένος τρόπος άσκησης για να επιτευχθεί η μεταμόρφωση μας και ένωση μας με το Είναι μας (Συνειδητότητα, Άτμαν). 

 Είναι μια μέθοδος βασισμένη στις διδασκαλίες της Αντβάϊτα Βεδάντα, των κύριων μορφών γιόγκα (Μπάκτι, Γκιάνα, Ράτζα, Κάρμα γιόγκα) αλλά και στις διδασκαλίες μεγάλων πνευματικών δασκάλων και της Αγιουρβέδα. Στην μέθοδο περιλαμβάνονται παραδοσιακές πρακτικές και μέθοδοι, πρακτκές που προήλθαν από την πολύχρονη άσκηση και εμπειρία μου, καθώς επίσης και πρακτικές από μοντέρνους δασκάλους της αυτογνωσίας και της αυτοθεραπείας.  

Ονομάζω αυτή τη μέθοδο «Η διπλή προσέγγιση”, διότι από την αρχή του πνευματικού ταξιδιού η άσκηση στρέφεται ταυτόχρονα προς δύο κατευθύνσεις: την διερεύνηση, την ανάπτυξη και την μεταμόρφωση του κατώτερου μας εαυτού και την έρευνα, αναγνώριση και σύνδεση με τον ανώτερο ή αληθινό μας Εαυτό (Συνειδητότητα, Άτμαν).

Όπως ένα πουλί χρειάζεται δύο φτερά για να πετάξει, έτσι κι εμείς  χρειαζόμαστε και την αρμονική ανάπτυξη της κατώτερης φύσης μας και την συνειδητή επαφή με την ουσία μας (το Είναι μας, Συνειδητότητα, Άτμαν) για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας προς το φως, την ειρήνη, την αγάπη, την πληρότητα, την ελευθερία και την ευδαιμονία της αιώνιας Αλήθειας.  

Από την αρχή της εξάσκησης εφαρμόζονται πρακτικές και μέθοδοι για την διερεύνηση, τον εξαγνισμό, τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη του κατώτερου εαυτού (σώμα, πράνα, συναισθήματα, νους, διάνοια) καθώς επίσης μέθοδοι και πρακτικές για να ανακαλύψουμε, αναγνωρίσουμε και συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό μας Εαυτό. Να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή ότι είμαστε η Συνειδητότητα (ζωντανή σιωπηλή παρουσία) και όχι το σώμα και ο νους που είναι απλά όργανα έκφρασης της Συνειδητότητας. Ακόμη περισσότερο να ζούμε από στιγμή σε στιγμή με επίγνωση της  ζωντανή σιωπηλή παρουσίας. 

 ~ Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Advaita Atma Yoga μπορείτε να βρείτε εδώ:: Advaita Atma Yoga Academy - The double approach / A.A.Y.A..  

Θεραπείες 

Ασχολούμαι με τις φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες από το 1997. Έχω μάστερ Ρέϊκι, κάνω θεραπείες με Ανθοϊάματα του Μπαχ, είμαι Γεωπαθολόγος, και να κάνω επίσης πρανική Θεραπεία. Έχω καλή γνώση των βασικών αρχών Αγιουρβέδα (παραδοσιακή φυσική μέθοδος θεραπείας της Ινδίας και για το σώμα και την ψυχή).

 Τρόπος ζωής 

 Ακολουθώ ένα σαττβικό τρόπο ζωής σε όλες τις πτυχές της ζωής, (όπως για παράδειγμα σε σχέση με την διατροφή, τις θεραπείες, τις δραστηριότητες, τις σχέσεις, την μουσική, τα βιβλία κλπ.). Αυτό ο σαττβικός τρόπος ζωής βασίζεται στη γνώση και στην σοφία της Αγιουρβέδα, η οποία συνδέεται στενά με τη γιόγκα και την πνευματικότητα.

Αφιερώνω το χρόνο μου στην αυτοέρευνα, τον στοχασμό, τον διαλογισμό, την γιόγκα τη μελέτη βιβλίων (πνευματικών, ψυχολογίας και φιλοσοφίας) και την συγγραφή κειμένων που σχετίζονται με την θεωρία και την πράξη της πνευματικής ζωής, σε μαθήματα και συμβουλευτική. Ακούω ιερή μουσική από διάφορες παραδόσεις. Επισκέπτομαι ιερούς τόπους, τόπους με θετικές δονήσεις και αγαπώ την παραμονή στη φύση. Μου αρέσει, επίσης, η μαγειρική και ο χορός.

 Ζώ στη Βαρκελώνη, Ισπανίας

Ιστοσελίδες:

Ειρήνη, Αγάπη, Αρμονία

~~~~~~~~~~~~~~~~
Nityananda Atman. I was born in Greece. I graduated in Physical Education, Aristotle University of Thessaloniki, specializing in tennis. I worked in the public education of Greece for 22 years (In primary schools, High schools and the Democritus University of Thrace). I worked also as a tennis trainer.

SELF-KNOWLEDGE and YOGA: I am a lover of Advaita Vedanta (Nonduality), Jnana Yoga and Bhakti Yoga. I teach yoga and self-knowledge. I write texts on self-knowledge, Yoga and spirituality, which I publish on my web blogs. 
I research and study human psychology, self-awareness and yoga since my student years (1981) and I have devoted systematically to them since 1992. In 2008 awakening happened in an unexpected moment, due to Self-enquiry and reflection on Nisargadatta’s teachings of his book ‘I Am That’. 

The 25 years of experience and knowledge led me to the creation of a method of spiritual practice which I call Advaita Atma Yoga. It is a method based on the teachings of Advaita Vedanta, and the main forms of yoga: Jnana Yoga, Raja Yoga, Karma Yoga, Bhakti Yoga and the teachings of great spiritual masters. The main of them are: Haidakhan Babaji, Swami Sivananda, Nisargadatta, Ramana Maharshi, Adisankaracharya, Sri Aurobindo, Samael Aun Weor, Omraam Aivanhov, Ouspensky.

HEALING: I am dedicated to natural and alternative therapies since 1997. I have master Reiki, I am practitioner of Bach flowers, I do Pranic Healing and I heal the geopathic stress. I have good knowledge of the basic principles of Ayurveda (traditional natural healing of India) and I follow an Ayurvedic diet, healing and way of living.

LIFE STYLE: I dedicate my time to self-enquiry, reflection, meditation, yoga, the study of spiritual books and philosophy and I write texts on self-knowledge, Yoga and spirituality. I listen sacred music from various traditions (Buddhism, sufi, Hinduism, Christianity, etc.). I visit sacred places, places with positive vibrations and I like to live nature. I like also cooking and dancing.

Now Ι live in Barcelona, Spain

 Peace love harmony