Saturday, November 24, 2012

Η σημασία του ΟΜ



Η σημασία του ΟΜ
By Sri Swami Sivananda

Sri Swami Sivananda
 Το Μπράμαν είναι το πιο ύψιστο από όλα. Το Ομ είναι το όνομα του. Το Ομ επίσης είναι το πραγματικό σου όνομα. Αυτό καλύπτει τις τριπλές εμπειρίες του ανθρώπου. Από το Ομ αυτός ο κόσμος ξεπρόβαλε. Ο κόσμος υπάρχει στο Ομ και τελειώνει στο Ομ.

Το Ομ είναι το ύψιστο από όλα τα μάντρα. Το Ομ δίνει άμεση απελευθέρωση. Όλα τα μάντρα αρχίζουν με το Ομ. Το Ομ είναι η ζωή , η ψυχή όλων των μάντρα. Όλες οι Ουπανισάδες αρχίζουν με το Ομ. Οι προσφορές που προσφέρονται στους διάφορους Θεούς προλογίζονται με το Ομ.

Όλες οι γλώσσες, όλοι οι ήχοι, εμφανίζονται από το Ομ. Η ουσία από τις τέσσερις Βέδες είναι το Ομ. Το Α-U-Μ καλύπτει όλη την κλίμακα των δονήσεων του ήχου. Το Α αρχίζει από τη ρίζα της γλώσσας, το U εκπορεύεται από το μέσο και το Μ από το τέλος, κλείνοντας τα χείλη.

Το Ομ είναι η πηγή όλων των θρησκειών και των ιερών γραφών. Αυτή η ιερή μονοσύλλαβη λέξη είναι το μέσο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της ύλης. Οδηγεί κάποιον βήμα- βήμα, στην ύψιστη μακαριότητα. Ταιριάζει από την πιο χαμηλή μέχρι την πιο ύψιστη  και προχωρημένη διάνοια. Ταιριάζει στον Μπραχματσάρι (άγαμος μαθητής) και το ίδιο καλά στον Σανιάσιν (μοναχός). Ταιριάζει για κάθε περίσταση.

Το Ομ είναι η κληρονομιά σου. Είναι η συνηθισμένη κληρονομιά όλων. Είναι η λέξη της δύναμης. Γεμίζει τον πιστό με πνευματική δύναμη, σφρίγος και ενέργεια όταν τραγουδιέται με αρμονία και ρυθμό. Δίνει έμπνευση και διαίσθηση.

Ανυψώνει το νου. Είναι πνευματική τροφή και τονωτικό. Είναι γεμάτο από θεϊκή δύναμη. Ζήσε στο Ομ. Διαλογίσου στο Ομ. Εισέπνευσε το Ομ. Εξέπνευσε το Ομ. Ξεκουράσου ειρηνικά στο Ομ. Κατέφυγε στο Ομ. Είθε το Ομ να σε καθοδηγεί.

Το Ομ παρίσταται σε όλους τους φαινομενικούς κόσμους. Από το Ομ προήλθε όλο αυτό το σύμπαν. Το Ομ πήρε μορφή από την συνάθροιση των γραμμάτων Α-U-Μ. 

Το Α αντιπροσωπεύει τον φυσικό κόσμο. Το U αντιπροσωπεύει τον νοητικό και τον αστρικό κόσμο, τον κόσμο των πνευμάτων, όλους τους ουρανούς. Και το Μ αντιπροσωπεύει την κατάσταση του βαθύ ύπνου, ακόμη και στην κατάσταση εγρήγορσης όλο εκείνο που είναι άγνωστο, πάνω από αυτό που μπορεί να φθάσει η ανθρώπινη διάνοια.

Για αυτό το Ομ τα αντιπροσωπεύει όλα. Είναι η βάση τη ζωής σου, η σκέψη και η νοημοσύνη. Όλες οι λέξεις που δεικνύουν αντικείμενα είναι κεντραρισμένα στο Ομ . Ως εκ τούτου όλος ο κόσμος προήλθε από το Ομ, αναπαύεται στο Ομ και τελειώνει στο Ομ.

Peace love harmony