Monday, January 1, 2018

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ - Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ~ Atman Nityananda


ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ - Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ 

Haidakhan Babaji
Αφύπνιση και Αυτοπραγμάτωση (φώτιση, απελευθέρωση) χωρίς διαλογισμό είναι σαν να θες να πετάξεις χωρίς φτερά.

Χωρίς διαλογισμό είναι αδύνατον να αποκτήσουμε επαφή με το κέντρο μας, (την εσωτερική σιωπηλή παρουσία που είναι πέρα από τον νου), χωρίς την επαφή με το κέντρο μας είναι αδύνατον να αποταυτιστούμε από τον νου, και χωρίς να αποταυτιστούμε από τον νου δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και να καταλάβουμε το/α εγώ και να τα εξαλείψουμε.

Χωρίς διαλογισμό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην διάλυση του/ων εγώ, και χωρίς την διάλυση του/ων εγώ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στον διαλογισμό. 
Χωρίς διαλογισμό δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την επιφάνεια και να μπούμε στο κέντρο της ύπαρξης μας μέχρι να συγχωνευτεί ο νους μας με την αληθινή μας φύση το Είναι μας.
Amma Amritanandamayi Ma
Ο διαλογισμός είναι η τροφή του σοφού, του γιόγκι και του αφοσιωμένου πνευματικού αναζητητή. Είναι το μέσο να υπερβούμε τον νου, να εξαλείψουμε το/α εγώ και τελικά να φτάσουμε στην Αυτοπραγμάτωση (φώτιση, απελευθέρωση). 
Ο διαλογισμός είναι η τροφή του σοφού, του γιόγκι και του αφοσιωμένου πνευματικού αναζητητή. Είναι το μέσο να υπερβούμε τον νου, να διαλύσουμε το/α εγώ και τελικά να φτάσουμε στην Αυτοπραγμάτωση (φώτιση, απελευθέρωση).

Γι' αυτό ασκηθείτε καθημερινά στον διαλογισμό, με ειλικρινή διάθεση
Jesus Christ
να ανακαλύψετε (θυμηθείτε) την αλήθεια και εδραιωθείτε σ' αυτήν. Όταν καταφέρετε να διαλογιστείτε πραγματικά δεν θα θέλετε να χάσετε ούτε λεπτό από τον καθημερινό σας διαλογισμό, ούτε μέρα, διότι θα πίνετε από το νέκταρ της ευδαιμονίας του θεϊκού σας Είναι. 
Διαλογιζόμενοι σταθερά, γινόμαστε όλο και περισσότερο ικανοί να διατηρούμε την διαλογιστική κατάσταση σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Στο τέλος με την διάλυση του εγώ και την εδραίωση στην αληθινή μας φύση ο διαλογισμός γίνεται η φυσική μας κατάσταση και απολαμβάνουμε αυθορμήτως και αδιαλείπτως την ειρήνη και την ευδαιμονία του Θεού.

Διαβάστε επίσης Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ