Monday, September 19, 2022

Η Πνευματικότητα στην ουσία της! Άτμαν Νιτυαναντα

 


Η Πνευματικότητα στην ουσία της!

Πνευματικότητα είναι να ζεις με ειρήνη, ελευθερια, πληρότητα και ευτυχία σε συνειδητή ένωση με το Είναι και ενότητα με όλους και ολα.

Η ευτυχία, η ελευθερία και ειρήνη και η ευδαιμονία είναι θέμα υψηλής δόνησης και συνείδησης.

Η υψηλή δόνηση αποκτιέται με το να ερχόμαστε εξωτερικά σε επαφή με  υψηλές δονήσεις σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας (φυσικό, ενεργειακό, αισθητηριακό, συγκινησιακό, νοητικό, διανοητικό) και να τρεφόμαστε με αυτές. 

Ταυτόχρονα να αποφεύγουμε τις χαμηλές δονήσεις ή να τις εξουδετερώνουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με αυτές και να τις καθαρίζουμε. 

Να καλλιεργούμε και να αναπτύσσουμε εσωτερικά υψηλές δονήσεις με μια ποικιλία ασκήσεων και την συνειδητή επαφή με το Είναι μας.

Και ταυτόχρονα να αποφεύγουμε την καλλιέργεια χαμηλών δονήσεων και να εξαλείφουμε τα αίτια (εγωικές τάσεις) που τις προκαλούν.

Η Συνείδηση αναπτύσεται και αφυπνίζεται με το να σταματήσουμε να ταυτιζόμαστε με ό,τι δεν είμαστε και το να ζούμε σε συνειδητή επαφή με το Είναι μας. Η βαθιά, σταθερή σύνδεση με το Είναι είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για να ανεβάσουμε τη δόνησή μας.

Η επανάληψη του ονόματος του Θεού μέσα από ένα μάντρα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να διατηρούμε την προσοχή και το νου μας στο σιωπηλό πεδίο του Είναι μέσα μας