Wednesday, August 22, 2018

ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΦΩΣ, ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΊΑ. ~ Άτμαν Νιτυανάντα


ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΦΩΣ, ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΊΑ

Με την ίδια σχολαστικότητα που καθαρίζεις καθημερινά τα δόντια σου για να μην χαλάσουν και υποφέρεις και τα χάσεις, καθάριζε καθημερινά με την προσευχή, τον διαλογισμό, την επανάληψη του ονόματος του Θεού, και άλλες ασκήσεις, τον νου και την καρδιά σου.

Δεν αξίζει η ψυχή σου περισσότερο από το σώμα και τα δόντια σου; Τότε γιατί ασχολείσαι τόσο  πολύ  με αυτά και τόσο λίγο με την ψυχή σου; Όχι πως δεν πρέπει να φροντίζεις το σώμα σου, γιατί χρειάζεσαι ένα υγιές σώμα για να μπορείς να ασκηθείς και να ασχοληθείς με την ψυχή σου. Είναι ο εστιασμός, η προσκόλληση και η υπερβολική έγνοια για το σώμα και στις απολαύσεις που αυτό σου δίνει, το εμπόδιο για να ασχοληθείς με την ψυχή σου και όχι η φροντίδα του σώματος αυτή καθεαυτή.

Αν θέλεις να ζεις με υγεία, αρμονία, ειρήνη, χαρά και αγάπη, θα πρέπει καθημερινά με επιμέλεια και σχολαστικότητα να καθαρίζεις τον νου και την καρδιά σου με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο.

Τον χώρο που ελευθερώνεις από τις εγωϊκές τάσεις και τις αρνητικές δονήσεις θα τον γεμίζει, η ειρήνη, η ευδαιμονία και η αγάπη του Θεού, που λάμπει στο κέντρο της ύπαρξης σου.