Monday, August 27, 2018

Η δίψα για την Αλήθεια και η επαφή με δασκάλους / Βίντεο ~ Atman Nityananda


Για να δείτε το Βίντεο κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

Η δίψα για την Αλήθεια και η επαφή με δασκάλους / 27-8-18

Το να ζούμε στην παρουσία φωτισμένων (Σάτσανγκ)  είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εξαγνιστούμε και να αφυπνιστούμε. Οι φωτισμένοι πρωτίστως με την παρουσία τους, αλλά και με την καθοδήγηση τους, μας βοηθούν να ξεδιαλύνουμε τις αμφιβολίες μας, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια και τελικά να πετύχουμε την απελευθέρωση.

Ο όρος Σάτσανγκ χρησιμοποιείται επίσης για τις συγκεντρώσεις που γίνονται από προχωρημένους μαθητές και γιόγκι για να  μιλήσουν  για την Αλήθεια, να δώσουν οδηγίες και ασκήσεις για να πετύχουμε την ένωση με την αληθινή μας φύση. Χρησιμοποιείται επίσης και για οποιαδήποτε συνάντηση έχει σκοπό την διερεύνηση της αλήθειας και την αφύπνιση μας στην αλήθεια, ανεξάρτητα αν υπάρχει παρουσία φωτισμένου ή κάποιου προχωρημένου γιόγκι, ή ασκούμενου.

 Όταν δεν είναι δυνατή η επαφή με φωτισμένους ή προχωρημένους μαθητές, τα βιβλία είναι ο καλύτερος τρόπος να είμαστε σε επαφή με υψηλές δονήσεις και με ιδέες που σχετίζονται με την αλήθεια και την πνευματική ζωή γενικότερα. Η μελέτη βιβλίων γραμμένων από φωτισμένους ή προχωρημένους μαθητές που αναφέρονται στην αληθινή μας φύση και τον Θεό και μας δίνουν οδηγίες και πρακτικές για να αφυπνιστούμε στην αληθινή μας φύση, είναι ένα είδους Σάτσανγκ.