Sunday, August 19, 2018

Δεν υπάρχει αληθινή ζωή, μακριά από τον Θεό ~ Atman Nityananda



Δεν υπάρχει αληθινή ζωή, μακριά από τον Θεό

Η ζωή μακριά από τον Θεό (αν και ο Θεός είναι συνεχώς παρών* μέσα μας και έξω μας) είναι θάνατος.

Γι’ αυτό ο Ιησούς είπε, αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους.

Ματθ. 8,21        Ἕτερος δὲ τῶν μαθητῶν αὐτοῦ εἶπεν αὐτῷ· Κύριε, ἐπίτρεψόν μοι πρῶτον ἀπελθεῖν καὶ θάψαι τὸν πατέρα μου, (Κύριε, δος μου την άδειαν να γυρίσω στο σπίτι, δια να θάψω πρώτα τον πατέρα μου.)
Ματθ. 8,22        ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῷ· ἀκολούθει μοι, καὶ ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς.

Η ζωή με ταύτιση και προσκόλληση στο σώμα και τις αισθήσεις, είναι επιβίωση και ξύπνιος ύπνος (μια ονειρική κατάσταση, παρότι δεν κοιμάμαστε στο κρεβάτι μας).
Είναι άγχος, στεναχώριες, προβλήματα, διαχωρισμός, φόβος, θυμός, ανικανοποίητο, κενό, μιζέρια και πόνος.

Δεν υπάρχει αληθινή ζωή, μακριά από τον Θεό. Αληθινή ζωή, είναι ζωή με συνειδητή επαφή με την αλήθεια μέσα μας, ζωή ειρήνης, αρμονίας, ομορφιάς, ενότητας, ελευθερίας και ευδαιμονίας.

Ότι έγινε από χώμα, στο χώμα θα πάει, και ότι είναι από Πνεύμα είναι άφθαρτο, αθάνατο, ελεύθερο, πάντα νέο, φρέσκο, ειρηνικό και ευδαίμων.

Συνεπώς το μόνο άξιο να αναζητηθεί, είναι η συνειδητή ένωση με την Αλήθεια μέσα μας (Θεϊκό Πνεύμα ή κοινώς Θεό) και η πλήρης ταύτιση του νου μας με Αυτή.

Γνωρίστε στην αλήθεια και αυτή θα σας ελευθερώσει είπε ο Ιησούς. «και θέλετε γνωρίσει την αλήθεια, και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει.» (Ιωάννη 8:32)

Από τι θα μας ελευθερώσει;

Από την πλάνη, ότι είμαστε το σώμα,. από την πλάνη ότι είμαστε ξεχωριστοί από τον Θεό και τον κόσμο, από τις συνεχείς επαναγεννήσεις σε ένα φυσικό σώμα και από όλη την μιζέρια και την δυστυχία που αυτά προκαλούν.

Σχόλιο
αν και ο Θεός είναι συνεχώς παρών* μέσα μας και έξω μας: Ο Θεός είναι παρών μέσα μας ως η σιωπηλή παρουσία, αμετάβλητη, ακίνητη, πάντα παρούσα, ως ειρήνη, αγάπη, πληρότητα και ευδαιμονία.