Saturday, August 18, 2018

Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ~ Atman Nityananda


Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ 

Όπως ο μεθυσμένος δεν αντιλαμβάνεται την μέθη του, έτσι και ο κοιμισμένος συνειδησιακά δεν αντιλαμβάνεται τον ύπνο του. Κατά τον ίδιο τρόπο επίσης, ο λαίμαργος δεν αντιλαμβάνεται την λαιμαργία του, ο λάγνος την λαγνεία, του, ο υπερήφανος την υπερηφάνεια του, ο αλαζόνας την αλαζονεία του, ο πονηρός την πονηριά του, ο ζηλιάρης τη ζήλια του, και ούτω καθεξής.

Ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο πιστεύει το καλύτερο για τον εαυτό του, θεωρεί ότι είναι ελεύθερος να κάνει όπως θέλει, ότι είναι κύριος των αποφάσεων του,  και ούτε που του περνάει από το νου του, ότι είναι μια ασυνείδητη μηχανή, η οποία κινείται από υποσυνείδητους προγραμματισμούς και ψυχολογικές οντότητες των οποίων την φύση αγνοεί.

Πιθανόν, δαβάζοντας αυτές τις γραμμές, να νομίζεις ότι είσαι η εξαίρεση, αλλά αυτή η αντίληψη, θα συνεχίζει να σε κρατάει σε κατάσταση ταύτισης, προσκόλλησης και συνειδησιακού ύπνου.

Για όσο θεωρεί κάποιος τον εαυτό του, ελεύθερο και κύριο του εαυτού του, θα συνεχίζει να ζει συνειδησιακά κοιμισμένος, να είναι υποχείριο των κατώτερων δυνάμεων της ζωής, ταυτισμένος και προσκολλημενος στο σώμα, τον νου και τις αισθητηριακές εμπειριες, και υποκείμενος στην μιζέρια, τον πόνο και την δυστυχία.

Θα πρέπει να αμφισβητήσει κανείς πλήρως, όλα αυτά που θεωρεί ως δεδομένα και πραγματικότητα για τον εαυτό του, και με βοήθεια τις διδασκαλίες των σοφών, να ακολουθήσει μια βαθιά έρευνα του εαυτού του και να ασκηθεί ειλικρινά, συστηματικά και σταθερά, για να μπορέσει να βγει από την μηχανικότητα και την ασυνειδησία, να ελευθερωθεί από τις κατώτερες δυναμεις της ζωής και τους υποσυνείδητους προγραμματισμούς του εγώ και να αφυπνιστεί  στην πνευματική του φύση. 

Τελικό αποτέλεσμα αυτής της εργασίας, είναι να μετατραπεί σε ένα συνειδητό και ελεύθερο όν, που θα ζει σε αρμονία με την ζωή και τον Θεό, και θα απολαμβάνει την ειρήνη, την πληρότητα και την ευδαιμονία του πνεύματος.