Monday, August 13, 2018

Ο ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΗΔΟΝΗ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ~ Atman Nityananda



Ο ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΗΔΟΝΗ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ

Ο αποχαυνωμένος από τον πόθο για ηδονή νους, βλέπει σε ένα σωρό από κόκκαλα, ιστούς, αίμα, πύο και ούρα καλυμμένα από ένα δερμάτινο σακί, τον ’παράδεισο’’ και έτσι ξεχνά το φως, την αγάπη και την ειρήνη του Θεού και βιώνει τόνους δυστυχία.

Ο πόθος για απόλαυση κρατά τον νου εξωστρεφή και τον ωθεί να αναζητά μέσα από τις αισθήσεις το αντικείμενο της απόλαυσης.

Τα κύρια αντικείμενα της επιθυμίας είναι η σεξουαλική απόλαυση, η απόλαυση των φαγητών και η απόλαυση κάθε είδους ουσίας που καταναλώνουμε μέσω του στόματος. Το στόμα δημιουργείται από το ίδιο τάττβα (tattva) που δημιουργεί τα σεξουαλικά όργανα, γι' αυτό το στόμα είναι η δεύτερη κύρια πύλη απόλαυσης μετά τα σεξουαλικά όργανα.

~~~
"Το πάθος βασιλεύει υπέρτατο σε όλα τα μέρη του κόσμου. Οι νόες των ανθρώπων είναι γεμάτα με σεξουαλικές σκέψεις. Ο κόσμος είναι όλος σέξι. Όλος ο κόσμος βρίσκεται κάτω από μια τεράστια σεξουαλική μέθη. Όλοι είναι πλανεμένοι και κινούνται στον κόσμο με διαστρεβλωμένες διάνοιες."

"Passion reigns supreme in all parts of the world. The minds of people are filled with sexual thoughts. The world is all sexy. The whole world is under a tremendous sexual intoxication. All are deluded and move in the world with perverted intellects."
~ Swami Sivananda

"Ένας άνθρωπος χίλιες δυό επιθυμίες.Αλλά η κεντρική έντονη επιθυμία είναι η σεξουαλική επιθυμία, η βασική επιθυμία είναι η παρόρμηση για έναν σύντροφο. Όλοι κρέμονται από αυτή την κεντρική βασική επιθυμία."

"A man has a thousand and one desires. But the central strong desire is the sexual desire. The fundamental desire is the urge for a mate. All hang on this central basic desire".
~ Swami Sivananda

Η Μάγια είναι μόνο η «λαγνεία και η απληστία»

Maya is only ‘lust and greed"
~ Paramahansa Ramakrishna


"Η επιθυμία είναι η μνήμη της απόλαυσης."

"Desire is the memory of pleasure.”
~ Nisargadatta