Friday, July 2, 2021

H παράδοση στο Θεό του Σουάμι Σιβανάντα


H παράδοση στο Θεό
του Σουάμι Σιβανάντα

Η παράδοση είναι ένα ασφαλές και σίγουρο μέσο για την πραγμάτωση του Θεού.

Παραδώστε τον εαυτό σας και όλα τα υπάρχοντά σας στα πόδια του υπέρτατου. Ζήστε μια ζωή ευσέβειας. Σκεφτείτε ότι τίποτα δεν είναι δικό σας και ότι τα πάντα ανήκουν στον Θεό - αυτό είναι παράδοση στον Θεό.

Δώστε το πληρεξούσιο στον Θεό- αφήστε τον να κάνει ό,τι θέλει. Δεν θα έχετε καμία ανησυχία και κανένα άγχος, θα έχετε ειρήνη.

Η παράδοση περιέχει έντονη αγάπη και πίστη. Πρέπει να είναι πλήρης, ολόκληρη η ύπαρξη πρέπει να παραδοθεί στον Κύριο (νους, διάνοια, υποσυνείδητο και εγώ).

Η επιθυμία και ο εγωισμός είναι τα δύο μεγάλα εμπόδια στην αυτοπαράδοση.

Αφού παραδοθείτε στον Κύριο, δεν πρέπει να γκρινιάζετε και να στεναχωριέστε όταν έρχεται κάποιο πρόβλημα. Δεν θα πρέπει να παραπονιέστε στον Κύριο: "Ω Κύριε, δεν έχεις μάτια. δεν έχεις συμπόνια". 

Αν παραπονιέστε, τότε δεν έχει νόημα η παράδοσή σας.

Μέσω της παράδοσης ο αφοσιωμένος βυθίζεται στην αιώνια ουσία. Μπορείτε να γίνετε αγαπητοί στον Κύριο μόνο μέσω της αυτοπαράδοσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η παράδοση, τόσο μεγαλύτερη είναι η χάρη.

Στις δυσκολίες και στους αγώνες, ο Θεός θα σας δώσει τη δύναμη και την εσωτερική γαλήνη για να τους αντέξετε - αυτή είναι η χάρη Του.

Η συνεχής ανάμνηση του Κυρίου, η συνεχής επανάληψη του ονόματός του, θα γεμίσει την καρδιά σας με σάτβα (αγνότητα) και τεράστια δύναμη και ειρήνη για να αντιμετωπίσετε τις πιο δύσκολες συνθήκες με τέλεια ηρεμία και γαλήνη.

Έχετε τέλεια εμπιστοσύνη στον Θεό. Παραδοθείτε σ' Αυτόν. Αφήστε τον εαυτό σας στη στοργική του φροντίδα. Κάντε το αυτό με όλη σας την καρδιά και το νου, με τέλεια εμπιστοσύνη και πίστη.

Μην ανησυχείτε για το μέλλον σας, τα χρήματα, την υγεία σας. Αυτός θα σας φροντίσει. Θα έχετε αφθονία, θα έχετε τεράστια δύναμη και θαυμάσια υγεία.