Wednesday, August 22, 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ / Βίντεο ~ Άτμαν Νιτυανάντα


Για να δείτε το Βϊντεο κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Τι είναι αληθινό και τι φαινομενικό ή σχετικά πραγματικό.

Ξεκαθαρίζεται με απλό και κατανοητό τρόπο, ποια είναι τα ‘χαρακτηριστικά’ του αληθινού και ποια τα χαρακτηριστικά του φαινομενικού ή της σχετικής πραγματικότητας.

Αληθινό είναι αυτό που είναι αυθύπαρκτο, αυτόφωτο (αυτοσυνείδητο), αιώνιο, συνεχώς παρόν, αθάνατο, ακατάστρεπτο, χωρίς αρχή και τέλος, ανεξάρτητο, αμετάβλητο, ακίνητο, ελεύθερο, ειρηνικό, πλήρες και ευδαίμων.

Φαινομενικό ή σχετικά πραγματικό είναι αυτό που είναι φθαρτό, έχει αρχή μέση και τέλος, γέννηση και θάνατο, είναι  μεταβλητό, η ύπαρξη του εξαρτάται από κάτι, δεν έχει ικανότητα να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, αλλά είναι αντικείμενο αντίληψης.

Αληθινό είναι, μόνο αυτό που ονομάζουμε Θεός (Συνειδητότητα, Μπράμαν, Πνεύμα), και το οποίο είναι παρόν μέσα μας, και είναι το βαθύτερο μέρος της ύπαρξης μας. Δηλαδή η πνευματική μας ουσία και ο Θεός είναι ένα και το αυτό.
 
Όλα τα άλλα δημιουργήματα, το σώμα μας, ο νους μας και όλα όσα υπάρχουν στο σύμπαν είναι φαινομενικά και έχουν σχετική πραγματικότητα.

Εξ αιτίας της άγνοιας,  της ταύτισης, των επιθυμιών, των προσκολλήσεων και των εγωϊκών τάσεων, η πλειοψηφία των ανθρώπων, δεν μπορεί να διακρίνει με καθαρότητα την αληθινή τους φύση και προσδίδουν στο σώμα και τον νου χαρακτηριστικά που ανήκουν στην πνευματική τους ουσία και το αντίστροφο, χαρακτηριστικά του σώματος και του νου στην αληθινή τους φύση.

Σκοπός της πνευματικής άσκησης και της αυτογνωσίας είναι εξαλείψουμε τις εγωϊκές τάσεις, τις προσκολλήσεις και τις επιθυμίες, και να συνειδητοποιήσουμε μέσω του διαλογισμού, του σαμάντι και της αυτοέρευνας, ότι δεν είμαστε το σώμα και ο νους, αλλά η άχρονη, άμορφη, αθάνατη Συνειδητότητα, πάντα ελεύθερη, πλήρης, ειρηνική και ευδαιμονούσα.

Για να δείτε το Βϊντεο κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο