Tuesday, September 6, 2016

ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ~ Άτμαν Νιτυανάντα

Εξάγνισε το νου και την καρδιά σου, Διαλογίσου, Συνειδητοποίησε την Θεϊκη σου φύση και γίνε  η προσωποποίηση της ειρήνης, της αγάπης και της ευδαιμονίας

ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ


Ο κόσμος θα αλλάξει όταν αλλάξουν οι άνθρωποι!

Μπορείς να αλλάξεις τους άλλους ενώ δεν μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου;

Ακόμη κι αν αλλάξεις τον εαυτό σου δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους με το ζόρι. Η δική σου αλλαγή μπορεί να είναι εάν παράδειγμα, ένας καταλυτής που θα διευκολύνει να αλλάξουν και οι άλλοι, αλλά δεν μπορείς να τους αλλάξεις αν αυτοί δεν θέλουν ή δεν είναι έτοιμοι γι' αυτό!
Χωρίς την δική σου αλλαγή ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει.

Αλλά έτσι κι αλλιώς ο κόσμος που βλέπεις είναι ο δικός σου κόσμος και όχι αυτός που πραγματικά υπάρχει. Δεν βλέπεις τους άλλους αλλά τον εαυτό σου στους άλλους. Αλλάζοντας τον εαυτό σου θα αλλάξει κι ο κόσμος σου. 
 
Όταν πεθάνεις εσωτερικά θα δεις άλλο κόσμο από αυτόν που έβλεπες ως τώρα και θα αντιληφθείς ότι όλα είναι έτσι όπως είναι γιατί ο καθένας είναι έτσι όπως είναι. Θα αντιληφθείς ότι αυτός ο κόσμος είναι ο καθρέπτης για να δούμε τον εαυτό μας και επίσης το σχολείο για να ξυπνήσουμε από το όνειρο της ξεχωριστότητας από τον Θεό και της ταύτισης με το σώμα, το εγώ και το δικό μου. 

Όταν ελευθερωθείς από τα φίλτρα του εγώ θα δεις τους άλλους και τον κόσμο όπως είναι. Θα αντιληφθείς ότι όλα είναι μια ονειρική πραγματικότητα που εκδηλώνεται σε ένα ωκεανό αγάπης, ειρήνης και ευδαιμονίας