Tuesday, September 6, 2016

ΕΥΕΞΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ~ Άτμαν ΝΙτυανάντα

ΕΥΕΞΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ

Οταν το σωμα ειναι υγιες βιωνουμε ευεξια και οταν ο νους ειναι υγιης βιωνουμε ευτυχια.

Το σωμα ειναι υποκειμενο στην ασθενεια και ο νους στην δυστυχια. Το Πνευμα μας ομως ειναι ανεγγιχτο και απο ασθενεια και δυστυχια. Ειναι παντα ελευθερο, μακαριο και ειρηνικο.

Οποτε περα απο την ευεξια του σωματος και την ευτυχια του νου υπαρχει η βιωση της μακαριοτητας του πνευματος η οποια ειναι ομως δυνατη για ενα αγνο νου ελευθερο απο εγωισμο και παθη και εστιασμενο στην πηγη του την αιωνια Συνειδητοτητα.

Οταν ο εγωικος νους διαλυθει (μετα απο συστηματικη ειλικρινη ασκηση) η αποροφηση του νου στο κεντρο του ειναι αυθορμητη και αβιαστη, το ιδιο και η βιωση της μακαριοτητας!

Ο ανθρωπος που εφτασε σε αυτη την κατασταση ειναι ελευθερος απο δυστυχια και επαναγεννηση. Αν και ζει σε ενα θνητο σωμα ειναι αθανατος και μακαριος οπως ο Θεος!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Σωματικη υγεια: Σωματικη υγεια δεν εννοειται μονο η απουσια ασθενειας αλλα η αρμονικη λειτουργια ολων των οργανων και συσστηματων καθως και η ισορροπημενη λειτουργια των ενεργειων που διατηρουν την υγεια και την φυσιολογικη λειτουργια ολων των κυτταρων, οργανων και συστηματων. Αυτες ειναι τα τρια Ντοσας (Βατα-ΠΙττα-Καφα)* και τα πεντε πρανας.

Νοητικη υγεια: Νοητικη υγεια δεν εννοειται μονο η ελλειψη καποιας ασθενειας που σχετιζεται με το νου αλλα η ισορροπημενη λειτουργια του νου η οποια ειναι δυνατη οταν ο νους ειναι ελευθερος απο ρατζας, ταμας*, εγωισμο, αρνητικα συναισθηματα, λαιμαργια, υπερηφανεια, λαγνεια, ζηλεια και ολα αυτα τα οποια ονομαζουμε ως παθη.
Διαβασε περισσοτερα για το ρατζας, το ταμας και το σαττβα στους παρακατω συνδεσμους :

Διαβασε περισσοτερα για τρια Ντοσας (Βατα-ΠΙττα-Καφα)*  :