Monday, April 23, 2018

ΘΑΡΡΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΙΣΤΗ ~ Άτμαν Νιτυανάντα



ΘΑΡΡΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΙΣΤΗ

Αν είσαι αφοσιωμένος στο δρόμο, και αποφασισμένος να φτάσεις στο τέλος (στην απελευθέρωση), μπορεί να χάσεις πολλές μάχες από το εγώ, αλλά στο τέλος αναμφίβολα θα βγεις νικητής.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει μια καρδιά που λαχταρά την ελευθερία της. Και όλο το σύμπαν τον βοηθά για να το πετύχει. Ουδέποτε είσαι μόνος στον δρόμο (ακόμη κι αν έτσι φαίνεται).

 Όλες οι δοκιμασίες έρχονται για να μας δυναμώσουν και να βγάλουν ότι καλύτερο έχουμε μέσα μας. Χωρίς δυσκολίες δεν γεννιούνται οι αρετές.

Ο δρόμος προς την ελευθερία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Απαιτεί, θάρρος, κουράγιο, αντοχή, υπομονή, αυτοπεποίθηση, πίστη, σταθερή αποφασιστικότητα και θέληση.

Μέσα σου υπάρχει η δύναμη που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις. Συνδεδεμένος με την εσωτερική σου δύναμη, μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια, τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες. Μην αμφιβάλεις ποτέ γι' αυτό.

 Η πίστη σου μπορεί να μετακινήσει βουνά, είπε ο Ιησούς, πόσο μάλλον να υπερβείς τις δυσκολίες που θα συναντήσεις στο δρόμο σου.

Μείνε σταθερός στην απόφαση σου, πάρε θάρρος ξανά και ξανά, συνδέσμου με την πηγή μέσα σου, πίστευε στον εαυτό σου και στον Θεό, είναι βέβαιο ότι θα πετύχεις την απελευθέρωση (αυτοπραγμάτωση, φώτιση).