Thursday, April 12, 2018

ΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ & ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ~ Atman Nityananda



ΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ & ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αυτοί που πετυχαίνουν τους στόχους τους είναι εστιασμένοι στον εαυτό τους, ασχολούνται με το πώς θα βελτιώσουν τον εαυτό τους και πώς θα αξιοποιήσουν το δυναμικό τους για το δικό τους καλό και το καλό όλων.

Αξιοποιούν κάθε εμπειρία για να μάθουν και να βελτιωθούν. Δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες τους, στους στόχους που έχουν θέσει, παρά τις δυσκολίες και τις προσωρινές αποτυχίες. Οι στόχοι τους και οι δράσεις τους είναι ευθυγραμμισμένοι με τις αξίες τους και τα ιδανικά τους και οι στόχοι τους συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο την δική τους ευημερία αλλά την ευημερία και το καλό όλων.

Είναι συνεπείς, ειλικρινείς, με τον εαυτό τους και τους άλλους, εργάζονται συστηματικά, οργανώνουν την ζωή τους και έχουν ξεκάθαρους στόχους. Κάθε αποτυχία την χρησιμοποιούν σαν ευκαιρία για να μάθουν και να γίνουν καλύτεροι, σαν ένα βήμα για την επιτυχία.

Παραμένουν στην μετριότητα και αποτυγχάνουν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, τα όνειρα τους, εκείνοι που ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι, που χάνουν άσκοπα την ενέργεια τους στο να σχολιάζουν και να κριτικάρουν την συμπεριφορά και τις πράξεις των άλλων, αντί να την χρησιμοποιούν για την ευημερία τους και την ανάπτυξη τους.

Είναι ασυνεπείς, ανειλικρινείς, και με τον εαυτό τους και τους άλλους, είναι αναβλητικοί, κριτικοί, ανασφαλείς, δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, απογοητεύονται εύκολα και ψάχνουν για δικαιολογίες αντί να εξετάσουν τι πρέπει να αλλάξουν στον εαυτό στους και στις δράσεις τους. 

Δεν τους αρέσει να ξεβολεύονται από τις συνήθειες τους, ούτε να κοπιάζουν ιδιαίτερα για αυτό που θέλουν. Δεν είναι εστιασμένοι στον στόχο τους και εύκολα αποσπώνται από την προσπάθεια τους, από μικροαπολαύσεις που τους δίνουν μια πρόσκαιρη επιφανειακή ικανοποίηση. Βλέπουν τις εμπειρίες σαν ένα πρόβλημα αντί για ευκαιρία για μάθηση και εξέλιξη. Στην υπερβολή του αυτό προσλαμβάνει την μορφή, βρίσκω ένα πρόβλημα σε κάθε προτεινόμενη λύση.