Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ~ Ρόμπερτ ΝάτζεμυΟ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Με τους προγραμματισμούς που έχουμε μέσα μας πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα αντικείμενα, ουσίες, καταστάσεις ή ανθρώπους για να αισθανθούμε ασφαλείς, ικανοποιημένοι και επιβεβαιωμένοι.

Τη στιγμή που θα απαλλαγούμε από οποιαδήποτε από αυτές τις προϋποθέσεις, θα βρεθούμε πιο κοντά στην ευτυχία μας.

Καθώς συνεχίζουμε να σβήνουμε τη μια μετά την άλλη προϋπόθεση από τον κατάλογο, γινόμαστε όλο και πιο ευτυχείς και για περισσότερο καιρό γιατί δεν χρειαζόμαστε τίποτε ιδιαίτερο για να αισθανθούμε ασφαλείς, ικανοποιημένοι και επιβεβαιωμένοι.

Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΥΠΑΡΞΗ γίνεται σταδιακά η πηγή της ασφάλειας και της επιβεβαίωσης. Δεν εξαρτόμαστε τόσο πολύ από εξωτερικά αντικείμενα, καταστάσεις και ανθρώπους για να αισθανθούμε ευτυχείς.

Αρχίζουμε να αισθανόμαστε μια εσωτερική ικανοποίηση, μια ευδαιμονία που είναι ανεξάρτητη από τα γεγονότα και τις αντιδράσεις των γύρω μας.

Τότε είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και δυνατοί να αγαπήσουμε πραγματικά γιατί τότε δεν θα υπάρχουν όροι στην αγάπη μας αφού δεν θα ζητάμε τίποτα από τον άλλο άνθρωπο.

Μόνο ένας άνθρωπος που έχει γίνει τελείως ανεξάρτητος (εξαρτάται μόνο από  τον εαυτό του) και δεν ψάχνει να πάρει  τίποτε  από τον άλλο, μπορεί να αγαπήσει πραγματικά.

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.


Από το βιβλίο
ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ

του ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΑΤΖΕΜΥ
ΣΧΟΛΙΟ :
Οι περιοριστικές μας πεποιθήσεις και τα αρνητικά συναισθήματα σχετίζονται με τις επιθυμίες, τις απολαύσεις, την άνεση, την ασφάλεια (σωματική και ψυχολογική), την αυτοεικόνα μας και  την αυτοαξία μας. ~ Ατμαν


Όλα είναι μέσα στο νου μας.

Εμείς έχουμε φτιάξει το κόσμο μας μέσα στο νου μας.

Για αυτό μπορούμε και να τον αλλάξουμε.

ΟΠΩΣ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ

Σκέψου πως είσαι χαρούμενος και θα γίνεις χαρούμενος

Σκέψου πως είσαι γενναίος και θα γίνεις γενναίος

Σκέψου πως είσαι Θεός και θα γίνεις Θεός

Το μόνο εμπόδιο είναι ο νους σου που αμφιβάλει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου