Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Διαλογισμός στο φως και την αγάπη ~ Atman NityanandaΔιαλογισμός στο φως και την αγάπη

Χρειάζεται στην αρχή να πάρουμε μια άνετη θέση, να χαλαρώσουμε το σώμα, να ηρεμήσουμε την ζωτική ενέργεια και το νου και να μαζέψουμε την επίγνωση μέσα μας. Επίσης  να  εγκαταλείψουμε τις σκέψεις για τα γήϊνα θέματα και να έρθουμε σε επαφή με την ησυχία μέσα μας. Διαβάστε περισσότερα  για την προετοιμασία στο άρθρο "Η πρακτική του διαλογισμού ή εφαρμόστε αυτό που ήδη ξέρετε για την προετοιμασία του διαλογισμού.

Είναι σημαντικό να νοιώθω αυτά που λέω και να έχω επίγνωση της εσωτερικής σιωπής μέσα μου. Αν κάποιος έχει έφεση και τον βοηθάει μπορεί να φαντάζεται ότι λούζεται από χρυσό ή άσπρο φως. Το φως και η αγάπη δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα αλλά ένα, όπως το ηλιακό φως είναι ταυτόχρονα και φως και ζέστη. Προσωπικά θεωρώ το νοιώσιμο ποιο σημαντικό από το να βλέπουμε το φως, αλλά ο καθένας ας κάνει αυτό που τον βοηθάει περισσότερο να συντονιστεί με το φως και την αγάπη. Γι αυτούς που θα φανταστούν το φως θα τους πρότεινα όταν συντονιστούν να εγκαταλείψουν κάθε νοητική απεικόνιση και να μείνουν σε αυτό που βιώνουν. 
Το φως και η αγάπη σχετίζονται με την εσωτερική σιωπή. Όσο πιο πολύ εισχωρούμε σε αυτήν την σιωπή τόσο περισσότερο καθαρά και έντονα θα βιώνουμε το φως και την αγάπη, δηλαδή την πνευματική ή θεϊκή  μας φύση.

Μετά από το χρόνο που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε αυτήν την πρακτική  (π.χ. 20 λεπτά) μένουμε για κάποιο χρονικό διάστημα σε σιωπή χωρίς να κάνουμε τίποτα. Απλά βιώνουμε την εσωτερική κατάσταση που προέκυψε μέσα από αυτόν τον διαλογισμό.

Αφού προετοιμαστούμε συνεχίζουμε με τις παραπάνω επιβεβαιώσεις αλήθειες. Λέμε, εννοούμε και νοιώθουμε αυτά που λέμε, έχοντας επίγνωση της εσωτερικής σιωπής:

Oοομμμ…..

Συνδέομαι* με το φως και την αγάπη, Συνδέομαι με το φως και την αγάπη,

Το φως και η αγάπη είναι η πηγή όσων όλων υπάρχουν,

Το φως και η αγάπη διαπερνούν όλο το σύμπαν και όλη μου την ύπαρξη
Το φως και η αγάπη διαπερνούν  όλη μου την ύπαρξη,

Είμαι ένα με το φως και την αγάπη, Είμαι ένα με το φως και την αγάπη,

Είμαι φως και αγάπη, Είμαι φως και αγάπη,

Μόνο φως και αγάπη υπάρχει, Μόνο φως και αγάπη υπάρχει,

Ομ φως και αγάπη, Ομ φως και αγάπη,

Οοομμμ..., Οοομμμμ..., Οοομμμμ…

Μπορείτε να παραλείψετε κάποια από τις παραπάνω φράσεις ή να δημιουργήσετε κάποιες δικές σας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Συνδέομαι*: Το φως και η αγάπη είναι συνεχώς παρόντα και μέσα και έξω μας (αν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέσα και έξω)  αλλά οι χονδροειδείς εγωϊκές ενέργειες σαν ένα πυκνό σύννεφο εμποδίζουν το φως και την αγάπη να εκδηλωθούν ελεύθερα μέσα από εμάς. Επιπλέον  η επίγνωση και το ενδιαφέρον μας στρέφεται και ταυτίζεται στις μορφές και τις εμπειρίες των αισθήσεων, του σώματος και του νου (τις σκέψεις και τα συναισθήματα). Οπότε παρότι το φως και η αγάπη είναι συνεχώς παρόντα επειδή είμαστε συντονισμένοι με τις μορφές και τις ψυχολογικές μας μορφοποιήσεις δεν τα βιώνουμε παρά μόνο περιστασιακά και μερικώς.

Μέσα από αυτήν την διαλογιστική πρακτική σκοπός μας είναι να συνδεθούμε συνειδητά με το φως και την αγάπη.  Συνδέομαι σημαίνει συντονίζομαι με το φως και την αγάπη. Σημαίνει στρέφω την επίγνωση, τον νου και την καρδιά μου στο φως και την αγάπη. Ανοίγομαι στο φως και την αγάπη και νοιώθω να ρέουν μέσα από μένα. Έτσι η δόνηση του φωτός και της αγάπης (που είμαστε) διαποτίζουν το νου, την καρδιά μας, και την ζωτική ενέργεια, τα εξαγνίζουν και τα μεταμορφώνουν.