Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ~ Atman Nityananda
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Ο νους είναι πομπός και δέκτης.

Ο νους συντονίζεται με αυτό που έρχεται σε επαφή μέσω των αισθήσεων ή με αυτό που σκέπτεται.

Ο νους μέσω των αισθήσεων έρχεται σε επαφή με τα αισθητά και μέσω της σκέψης και της ενατένισης με οτιδήποτε υπάρχει ορατό και αόρατο. 

Ο νους είναι άμορφος από την φύση του, αλλά προσλαμβάνει την μορφή και την δόνηση αυτού με το οποίο συντονίζεται.

Ο νους  τρέφεται με τις δονήσεις αυτού με το οποίο συντονίζεται και μεταμορφώνεται σε αυτό.
Αν ο νους συντονίζεται με το φως γίνεται φωτεινός και αν συντονίζεται με το σκοτάδι γίνεται σκοτεινός. (Ως σκοτάδι θεωρείται ο εγωισμός, η υπερηφάνεια, η λαγνεία, η λαιμαργία, η αλαζονεία, το μίσος, ο θυμός, η ζήλια, η απληστία και όλα τα ελαττώματα.)

Αν συντονίζεται με ανθρώπους ή όντα φωτεινά (αγίους, φωτεινά όντα  όπως ο Χριστός και ο Κρίσνα κ.λπ.), τότε εμποτίζεται  από τις φωτεινές δονήσεις αυτών των όντων γίνεται φωτεινός και αποκτά τις ιδιότητες αυτών των όντων. Παρόμοια συμβαίνει αν συντονίζεται με ανθρώπους αρνητικούς, χαμηλής δόνησης και εστιάζεται στα ελαττώματα των ανθρώπων, μόνο που τρέφεται με χαμηλές δονήσεις.

Αν ο νους συντονίζεται με το φως και την αγάπη τρέφεται με τις δονήσεις του φωτός και της αγάπης και μεταμορφώνεται σταδιακά σε φως και αγάπη.

Αν μέσω του διαλογισμού ο νους σταθερά προσηλώνεται στον Θεό τότε συντονίζεται με τον Θεό και αποκτά στο τέλος την φύση του Θεού.

Η μεταμόρφωση του νου είναι σταδιακή και η ταχύτητα μεταμόρφωσης του εξαρτάται από το πόσο σταθερή, συνεχής και καθαρή είναι η επαφή με το ‘αντικείμενο’ διαλογισμού. Κάθε φορά που ο νους αποσπάται σε άλλα πράγματα εξ αιτίας της συνήθειας, της επιθυμίας, των παρορμήσεων και των συναισθημάτων θα πρέπει να τον επαναφέρουμε στο στόχο του ( σε συντονισμό με το φως, την αγάπη και το Θεϊκό Πνεύμα).

Θυμίζω πως η άσβεστη δίψα για το φως και την αλήθεια, η ειλικρινής, φιλόπονη συστηματική άσκηση, η αφοσίωση, η υπομονή, η επιμονή, η αντοχή στις δυσκολίες, η δυνατή θέληση, η σταθερή αποφασιστικότητα, η πίστη και η αυτοπεποίθηση είναι τα θεμέλια της επιτυχίας. 

Διαβάστε τον Διαλογισμό στο φως και την αγάπη