Thursday, March 22, 2018

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ~ Άτμαν Νιτυανάντα


Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ

Τα δομικά υλικά του κύκλου της δυστυχίας είναι η επιθυμία, ο φόβος, ο θυμός και η στεναχώρια σε όλες τους τις αποχρώσεις.

Καθημερινά επιθυμείς κάτι, φοβάσαι κάτι, θυμώνεις για κάτι, στεναχωριέσαι για κάτι. Θέλεις κάτι, δεν θέλεις κάτι, αγωνιάς, εκνευρίζεται, απογοητεύεσαι, στεναχωριέσαι. Και αυτή η μηχανικότητα  επαναλαμβάνεται χωρίς σταματημό.

Αυτός ο κύκλος διακόπτεται από διαλείμματα φευγαλέας χαράς, ξεγνοιασιάς, γαλήνης, ικανοποίησης...

Και μετά κενό, έλλειψη, βαρεμάρα, ανικανοποίητο.

Και ποιο είναι το πρωταρχικό υλικό αυτού του κύκλου; Η επιθυμία.

Και ποια είναι η πρωταρχική επιθυμία; Η επιθυμία για την απόλαυση του οργασμού, που είναι και η μήτρα όλων των επιθυμιών για αισθητηριακές απολαύσεις.

Όλες οι απολαύσεις με πρώτη του φαγητού, είναι υποκατάστατα της απόλαυσης του οργασμού.

Η επιθυμία και η προσκόλληση στον οργασμό είναι η μητέρα των πόθων, του πάθους και κάθε δυστυχίας. 

Η προσκόλληση και ο εθισμός στον οργασμό είναι αιτία εκατομμυρίων αμβλώσεων και ανεπιθύμητων παιδιών, παιδιών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, σεξουαλικών παρενοχλήσεων,  βιασμών, παιδεραστίας και κακοποίησης εκατομμυρίων παιδιών, εκπόρνευσης γυναικών, εκπόρνευσης παιδιών, εκπόρνευσης ζώων,  εκατομμυρίων εθισμένων  στο πορνό, ...., και στην υπερβολή του αιτία  σωματικής και ψυχολογικής  ανισορροπίας και ασθενειών. 

Η σεξουαλική ενέργεια, είναι η δημιουργική ενέργεια του σύμπαντος, και η σοφή χρήση της, μπορεί να μας μετατρέψει σε υπερανθρώπους.  Αν επιζητούμε την πνευματική μεταμόρφωση και την Αυτοπραγμάτωση  είναι απαραίτητο να ελέγξουμε το ενστικτώδες πάθος και να θέσουμε αυτήν την ύψιστη δύναμη μέσα μας στην υπηρεσία μας.

Η κυριαρχία μας στον νου περνάει από την κυριαρχία στην σεξουαλική ενέργεια, και το αντίστροφο. Και αυτό γιατί νους και σεξουαλική ενέργεια είναι άμεσα συνδεδεμένα και ενωμένα με ενεργειακά καναλια.

Τα κανάλια Ιδά κι Πιγκαλά και η Σουσούμνα είναι οι αγωγοί που ενώνουν την σεξουαλική ενέργεια και τα όργανα με τον εγκέφαλο και τον νου.

Δύο δρόμοι υπάρχουν για την ενέργεια, προς τα κάτω και προς τα έξω (οργασμός), ή προ τα μέσα και προς τα επάνω (συγκράτηση και μεταμόρφωση).

Ο πρώτος δρόμος μας κρατάει δούλους στην υλική πραγματικότητα, σε μιζέρια και δυστυχία, και ο δεύτερος μας μετατρέπει σε όντα φωτός, ειρήνης και αγάπης, ελεύθερα από κάθε δυστυχία.