Friday, March 23, 2018

ΤΑΝΤΡΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ - ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ~ Atman Nityananda



ΤΑΝΤΡΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ - ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΝΟΤΗΤΑ


Η χαρά του έρωτα μπορεί να είναι, αναζωογονητική, αναγεννησιακή, δημιουργική, στην αρμονική με αγάπη συνουσία, με μετουσίωση της σεξουαλικής ενέργειας και βίωση της στα ανώτερα ψυχικά κέντρα (τσάκρας).

Ο ταντρικός έρωτας (γνωστός ως τάντρα) έχει ως σκοπό την μετουσίωση και την μετατροπή της σεξουαλικής ενέργειας με σκοπό να εμποτιστούν τα ανώτερα κέντρα συνείδησης και ο νους από ανώτερες ενέργειες (ojas, tejas) που θα τα επιτρέψουν να λειτουργήσουν στο υψηλότερο δυναμικό τους.  

Η σεξουαλική πράξη στον ταντρικό έρωτα είναι μια ένωση, αγάπης, προσευχής και διαλογισμού που σκοπό έχει την βίωση της σεξουαλικής ενέργειας στα ανώτερα κέντρα κα την μετατροπή της.  

Για να γίνει εφικτή η συγκράτηση της σεξουαλικής ενέργειας και η μετατροπή της,  χρειάζεται συστηματική εργασία με την διάλυση του πάθους της λαγνείας και ιδιαίτερα την τάση και προσκόλληση στον οργασμό και επίσης εξάσκηση στην ικανότητα να ανεβάζουμε την σεξουαλική ενέργεια μέσα από τα κανάλια της σπονδυλικής στήλης (Ιδά, Πιγκαλά, Σουσούμνα)  στα ανώτερα κέντρα (τσάκρας)  και στον εγκέφαλο. Για να γίνει η μετατροπή της ενέργειας αποτελεσματικά χρειάζεται μεγάλη ικανότητα στην συγκέντρωση, στην αναπνοή, υψηλή θέληση και ένας σε αρκετά μεγαλο βαθμό αγνός σαττβικός νους.

Για όσο η τάση για οργασμό θα είναι ζωντανή μέσα μας είναι αδύνατον να επιτευχθεί η αγνότητα και η αποτελεσματική μετατροπή της ενέργειας. Μπορεί να υπάρχει εγκράτεια σε κάποιο βαθμό, αλλά οι πτώσεις θα είναι αναπόφευκτες  και θα ενδυναμώνουν ξανά την επιθυμία για οργασμό. Γι' αυτό οι δάσκαλοι λένε πως ελάχιστοι στην εποχή μας θα μπορούσαν να εξασκήσουν την τάντρα και να ξεπεράσουν τον πειρασμό της ηδονής του οργασμού. Είναι πολύ ευκολότερο να επιτευχθεί η σεξουαλική αγνότητα και η μετατροπή της σεξουαλικής ενέργειας με την απόλυτη αποχή από το σεξ αν και  υπάρχουν εξ ίσου μεγάλες δυσκολίες στην αρχή όταν η λαγνεία είναι πολύ δυνατή και οι πνευματικες αρετές και ικανότητες αδύναμες. Αρκετοί καλόγεροι καταλήγουν στην ομοφυλοφιλία, επειδή ακολούθησαν την αποχή από το σεξ χωρίς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι γι αυτό, δηλαδή χωρίς να έχουν διαλύσει σε μεγάλο βαθμό την λαγνεία και χωρίς να έχουν αναπτύξει την ικανότητα να είναι αποσπασμένοι από τον νου και να διαλογίζονται βαθιά. 
Είναι προτιμότεο κάποιος να εγκαταλείψει το σεξ σταδιακά και όταν είναι έτοιμος  γι' αυτό από το να βάζει τον εαυτό του σε μια δοκιμασία χωρίς καμία προετοιμασία. Μόνο πολλοί ώριμες ψυχές που έχουν προχωρήσει στην πνευματικότητα από τις προηγούμενες ζωές είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το σεξ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ή να μην έχουν καθόλου σεξουαλική δραστηριότητα σε αυτήν την ενσάρκωση.

Το να χάνουμε την σεξουαλική μας ενέργεια για μερικά δευτερόλεπτα ψευδαισθησιακής απόλαυσης (οργασμός) είναι να χάνουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε αντί πινακίου φακής. Αδειάζουμε όλη την ενεργειακή μπαταρία μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα φευγαλέας ηδονής. Χάνουμε έτσι την πολυτιμότερη ενέργεια που μας δίνει ζωτικότητα, υγεία και δύναμη, συναισθηματική και νοητική σταθερότητα, δύναμη, αρμονία, ευφυϊα και πνευματική ανάταση.

Από άγνοια, από έλλειψη διάκρισης και από την δύναμη του πάθους για σεξουαλική ηδονή με οργασμό, η συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας ζει την σεξουαλικότητα με ένα πολύ χονδρεοειδή τρόπο και μεγάλο μέρος με ένα προβληματικό και διεστραμένο τρόπο.


Η επιθυμία και η προσκόλληση στον οργασμό είναι η μητέρα των πόθων, του πάθους και κάθε δυστυχίας. 

Η προσκόλληση και ο εθισμός στον οργασμό είναι αιτία εκατομμυρίων αμβλώσεων και ανεπιθύμητων παιδιών, παιδιών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, σεξουαλικών παρενοχλήσεων,  βιασμών, παιδεραστίας και κακοποίησης εκατομμυρίων παιδιών, εκπόρνευσης γυναικών, εκπόρνευσης παιδιών, εκπόρνευσης ζώων,  εκατομμυρίων εθισμένων  στο πορνό, ...., και στην υπερβολή του αιτία  σωματικής και ψυχολογικής  ανισορροπίας και ασθενειών. 

"Η σεξουαλική ενέργεια έρχεται λοιπόν από πολύ ψηλά, αλλά, περνώντας από τα σεξουαλικά όργανα, προκαλεί αισθήσεις, έναν ερεθισμό, μια επιθυμία προσέγγισης και μπορεί, μέσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις να μην υπάρχει καμιά απολύτως αγάπη.
Η αγάπη αρχίζει όταν αυτή η ενέργεια αγγίζει συγχρόνως άλλα κέντρα στον άνθρωπο: την καρδιά, τον εγκέφαλο, την ψυχή και το πνεύμα."    ~ Omraam Aivanhov

Την σημερινή εποχή που η λαγνεία είναι πολύ έντονη είναι δύσκολο να ασκήσει κάποιος την τάντρα και να είναι εγκρατής. Ο Swami Sivananda  όπως και όλοι οι φωτισμένοι της μοναστικής παράδοσης μας λένε πως είναι ευκολότερο να παραμείνει κάποιος εγκρατής και να μετατρέψει την σεξουαλική ενέργεια αν εγκαταλείψει την σεξουαλική ένωση και ακολουθήσει την αγαμία (Μπραχματσάρια). Μέσα από την διάλυση του εγώ και τις διάφορες πνευματικές πρακτικές η σεξουαλική ενέργεια μετατρέπεται σε πνευματική ενέργεια.

Κατά την άποψη μου, όσοι δεν είναι έτοιμοι να έχουν πλήρη αποχή, είναι καλύτερα να μάθουν και να εξασκήσουν τον ταντρικό έρωτα και ταυτόχρονα να διαλύουν την λαγνεία ώστε να ετοιμαστούν καταλληλα και να σταματήσουν κάποια στιγμή την σεξουαλική δραστηριότητα με φυσικό τρόπο.

 "Η σεξουαλική ενέργεια πρέπει να μετατραπεί σε πνευματική ενέργεια (Ότζας Σάκτι, Ojas Shakti) με πρακτικές όπως η τζάπα (νοερή επανάληψη μάντρα), η προσευχή, ο διαλογισμός, η μελέτη  πνευματικών βιβλίων, η πραναγιάμα και οι ασάνας (Χάθα γιόγκα ασκήσεις). Θα πρέπει να αναπτύξεις την αφοσίωση και την διακαή επιθυμία για την απελευθέρωση. Θα πρέπει συνεχώς να διαλογίζεσαι στον αγνό, αθάνατο, χωρίς φύλο, χωρίς σώμα και χωρίς επιθυμίες Άτμαν (Πνεύμα, Συνειδητότητα). Τότε μόνο η σεξουαλική επιθυμία θα αφανιστεί (εξαλειφθεί).

Αν η σεξουαλική ενέργεια μετουσιώνεται σε Ojas (Ότζας ή πνευματική ενέργεια) μέσα σπό τις αγνές σκέψεις, αυτό λέγεται σεξουαλική εξάχνωση (Sublimation) στη δυτική ψυχολογία. Η εξάχνωση (Sublimation) δεν είναι θέμα καταστολής ή καταπίεσης (της σεξουαλικής ενέργειας και ορμής), αλλά μια θετική, δυναμική διαδικασία μετατροπής. Είναι η διαδικασία ελέγχου της σεξουαλικής ενέργειας, διατήρησης της, στη συνέχεια εκτροπής της σε ανώτερα κανάλια, και τέλος, μετατροπής της σε πνευματική ενέργεια ή Ότζας Σάκτι (Ojas Shakti)."  ~  Swami Sivananda

Η σεξουαλική ενέργεια, είναι η δημιουργική ενέργεια του σύμπαντος, και η σοφή χρήση της, μπορεί να μας μετατρέψει σε υπερανθρώπους.

Χωρίς την συγκράτηση και μετατροπή της σεξουαλικής ενέργειας δεν είναι δυνατή η αυτοπραγμάτωση, διότι μέσα σε αυτήν βρίσκονται οι λεπτοφυείς ενέργειες Ότζας και Τέτζας που είναι απαραίτητες για να επιτευχθούν τα ανώτερα σαμάντι, μέσω των οποίων επέρχεται η πλήρης διάλυση του εγώ και η συγχώνευση του νου στην πηγή του (Συνειδητόητα). 

Μόνο στον ταντρικό (χωρίς οργασμό) έρωτα ή στην αγνή μοναστική ζωή μπορεί να βιωθεί η σεξουαλική ενέργεια στα ανώτερα ψυχικά κέντρα και να μας μετατρέψει σε όντα  φωτός, σοφίας και αγάπης.