Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ~ Ατμαν ΝιτυανάνταΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ

Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν από μόνες τους για να αλλάξουμε τον εαυτό μας ριζικά και να πετύχουμε την ένωση μας με τον Θεό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με την πνευματικότητα μένουν στις καλές προθέσεις και δεν κάνουν καθημερινή συστηματική ειλικρινή άσκηση, που είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε την εσωτερική μας μεταμόρφωση και την αφύπνιση μας στην αληθινή μας φύση. Συνήθως βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την στάση τους και να αποφύγουν την εσωτερική ένταση που μπορεί να τους προκαλεί η ασυνέπεια τους.

Μόνο με αφοσίωση, ειλικρίνεια, σταθερή θέληση, θάρρος και αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση, πίστη, αντοχή στις δυσκολίες, φιλόπονη καθημερινή άσκηση, υπομονή και επιμονή μπορούμε να ξεπεράσουμε την αντίσταση και την αδράνεια του εγώ μας, καθώς και τις εξωτερικές δυσκολίες και αντιξοότητες και να διαλύσουμε τα σκοτάδια του εγωισμού και της άγνοιας. Μόνο όταν είμαστε πρακτικοί, όταν ασκούμαστε καθημερινά με συνέπεια, ειλικρίνεια και σταθερή θέληση και αποφασιστικότητα, μπορούμε να ελευθερωθούμε από κάθε μιζέρια και δυστυχία και να συνειδητοποιήσουμε την αληθινή μας φύση. Μόνο με την πρακτική μπορούμε να εξαγνίσουμε τον νου, να ελευθερωθούμε από τις εγωϊκές τάσεις και να  ζούμε με φως ειρήνη, αγάπη, πληρότητα και ενότητα.

Η καθημερινή προσευχή είναι το αποτελεσματικότερο μέσο να ενεργοποιήσουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις και να προσελκύσουμε τη θεία χάρη. Εκεί που όλα αποτυγχάνουν η προσευχή κάνει θαύματα. Αν πραγματικά θέλετε να ζήσετε την θεϊκή ζωή, κάντε ότι μπορείτε στις παρούσες συνθήκες και προσευχηθείτε ειλικρινώς, η βοήθεια είναι προορισμένο να έρθει με κάποιο τρόπο και να  σας δοθεί ότι χρειάζεστε για να προχωρήσετε προς την ελευθερία, το φως και την αγάπη.