Wednesday, February 1, 2017

ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ~ Ατμαν Νιτυανάντα


ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ 

Το πρόβλημα σήμερα όπως πάντοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήταν ούτε πολιτικό ούτε οικονομικό αλλά πρόβλημα παιδείας και συνείδησης. Έτσι κι αλλιώς τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα αντικατοπτρίζουν το επίπεδο παιδείας και συνείδησης των ανθρώπων που απαρτίζουν μια κοινωνία ή μια χώρα.

Χωρίς παιδεία και συνείδηση ο άνθρωπος γίνεται χειρότερος ακόμη από τα ζώα, διότι τα ζώα δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό που τους προσδιορίζει το ένστικτο, ο άνθρωπος όμως δυστυχώς μπορεί να μεταμορφωθεί όπως και γίνεται σε ανθρωπόμορφο τέρας. 

Δεν υπάρχει κανένα άλλο είδος στον πλανήτη που να έχει τόσο αυτοκαταστροφική και καταστροφική συμπεριφορά και να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους ομοίους του, τα ζώα και το περιβάλλον  (να κανιβαλίζει στην πραγματικότητα με χυδαίο τρόπο την ζωή) για να ικανοποιήσει όχι τις πραγματικές του ανάγκες αλλά τις ακόρεστες επιθυμίες του, την ματαιοδοξία και κενοδοξία για απολαύσεις, ανέσεις, δύναμη και  φήμη. 

Όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά αλλού παρά μόνο σε αδιέξοδα και πολέμους. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη πολέμους και εγκλήματα πάσης φύσεως. Για μια άλλη ακόμη φορά γινόμαστε ξανά μάρτυρες της ίδιας κατάστασης. 

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός παγκοσμίου πολέμου, και το χειρότερο όλων οι μάζες ζουν στον κόσμο τους. Θέλουν να συνεχίζουν να ζουν όπως πριν ενώ αυτό είναι η αιτία που μας οδηγεί στο τέλος μας ως ανθρωπότητα.  Όντας αποχαυνωμένοι από την επιφανειακή ζωή αδυνατούν να καταλάβουν ότι αν δεν αλλάξουν τρόπο ζωής, σκέψης και συνείδησης δεν υπάρχει λύση. Περιμένουν να τους λύσουν το πρόβλημα προβληματικοί πολιτικοί, που το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι  να ξαναεκλεγούν.  

Αντί οι άνθρωποι  να κάτσουν να στρωθούν να μορφωθούν και να παιδευτούν για να γίνουν πραγματικοί άνθρωποι , περνάνε το χρόνο τους βλέποντας τσόντες, ποδόσφαιρο, πίνοντας, κουτσομπολεύοντας,  χαζεύοντας στην τηλεόραση,  η οποία έχει γίνει χυδαία από πολλές απόψεις, γλεντώντας σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα με σαχλοτραγουδα , ή ψάχνουν να θα βρουν τρόπους να τα οικονομήσουν για να ικανοποιήσουν τα γούστα και τις επιθυμίες τους. 

Με αυτά λοιπόν και άλλα πολλά, φτάσαμε για μια άλλη φορά στο αδιέξοδο που δημιουργεί ο επιφανειακός, ψευδαισθησιακός και δυσαρμονικός τρόπος ζωής. Μόνο που αυτή τη φορά είμαστε πολύ καλύτερα τεχνολογικά εξοπλισμένοι και μπορούμε  να αφανιστούμε εύκολα με τα πυρηνικά όπλα.  Και έτσι θα γίνει πολύ σύντομα. Δεν θα περάσουν πολλά χρόνια από σήμερα που ο πυρηνικός όλεθρος θα είναι ένα γεγονός.

Κάποιο λένε είναι δυνατόν να κάνουν τέτοιο πράγμα είναι τρελλοί;  Φυσικά και μπορούν και φυσικά δεν είναι στα καλά τους.  Μήπως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους δυστυχώς δεν θέλουν να δουν αυτό που συμβαίνει και στην προσωπική τους ζωή και στην συλλογική,  αλλά αρέσκονται στο να παραμυθιάζονται και να φτιάχνουν μυθοπλασίες. 

 Ήδη βρισκόμαστε σε προπολεμική περίοδο. Τα γεγονότα τρέχουν πλέον πολύ γρηγορότερα από ότι μέχρι τώρα. Τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει την πορεία προς το τέλος αυτής της ανθρωπότητας που θέλει να συνεχίζει σε ένα ανισόρροπο καταναλωτικό τρόπο ζωής. 

Κανείς πλέον και τίποτα δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει το ρου των γεγονότων που έρχονται. Το μόνο που έχει νόημα να κάνει κανείς είναι να αφιερώσει το χρόνο του στην πνευματική  άσκηση και την μεταμόρφωση του σε πραγματικό άνθρωπο και να βοηθάει τον κόσμο όπως και όσο μπορεί.