Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Τα πρωταρχικά εμπόδια της πνευματικής μας μεταμόρφωσης ~ Ατμαν Νιτυανάντα


Τα πρωταρχικά εμπόδια της πνευματικής μας μεταμόρφωσης

Η αναβλητικότητα, η βαρεμάρα, η τεμπελιά και η δυσαρέσκεια να κάνουμε την προγραμματισμένη καθημερινή άσκηση και πρόγραμμα είναι από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην πνευματική μας μεταμόρφωση.

Μαζί με αυτά συνδυάζεται και η αυτοδικαιολόγηση που ολοκληρώνει την συνταγή της αποτυχίας, Το εγώ έχει άπειρους τρόπους να δικαιολογεί τον εαυτό του.

Οι περισσότεροι αποτυγχάνουν να φτάσουν στην αφύπνιση και τελικα στην φώτιση από τις παραπάνω ταμασικής φύσης εκφράσεις του εγώ.

Βέβαια τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη φώτιση είναι η λαγνεία, η υπερηφάνεια  και η φιλοδοξία μαζί με το φόβο που συνοδεύει κάθε άλλη αδυναμία μας, αλλά αυτά για να αντιμετωπιστούν πρώτα από όλα χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα πρώτα εμπόδια. Και αυτό γιατί χωρίς οργανωμένη, καθημερινή και ειλικρινή άσκηση δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα σπουδαίο.

Χωρίς συστηματική άσκηση, αφιέρωση και ειλικρίνεια δεν μπορούμε να πιούμε το νερό της αθάνατης ζωής. Απλά θα παραμένουμε ρομαντικοί θιασώτες της πνευματικότητας διαβάζοντας πνευματικά βιβλία, παρακολουθώντας ομιλίες ή σεμινάρια, κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο κ.λπ., μέχρι κάτι να μας ταρακουνήσει για να ξεκινήσουμε την πρακτική με αποφασιστικότητα και αφοσίωση.

Διάβασε σχετικά με τις γκούνας:

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΚΟΥΝΑΣ (Σάττβα-Ράτζας-Τάμας)