Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΠΟΣΟ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ~ Άτμαν Νιτυανάντα
ΠΟΣΟ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αν θέλεις να φτάσεις στην αυτοπραγμάτωση σε αυτή την ζωή, θα 'πρέπει' να θέλεις μόνο αυτό και τίποτα άλλο, να ασκείσαι ειλικρινά, σταθερά και συστηματικά, οτιδήποτε κάνεις να συνδέεται με αυτό, να αποφεύγεις οτιδήποτε είναι ενάντια σε αυτό, να έχεις ακλόνητη πίστη ότι θα τα καταφέρεις όσες δυσκολίες και να συναντήσεις και ότι ο Θεός σου παρέχει ότι χρειάζεσαι για να το πετύχεις.

Χρησιμοποίησε τον κοινό νου και την διάκριση σου κάθε στιγμή και αναρωτήσου. Αυτό που η παρόρμηση ή ο νους μου λέει να κάνω είναι σύμφωνο με τον σκοπό μου ή όχι; Μην κάνεις τίποτα που δεν είναι σύμφωνο με το σκοπό σου και που δεν είναι σύμφωνο με την καρδιά σου και την διάκριση σου.

Για να μην αγχώνεσαι και ανησυχείς και χάνεις άσκοπα ενέργεια και αποσυγκεντρώνεσαι από τον σκοπό σου σκεπτόμενος ότι δεν έχεις πολύ χρόνο για να το πετύχεις, να έχεις την εσωτερική στάση ότι ο Θεός θα σου δώσει όσο χρόνο χρειάζεσαι για να το πετύχεις, και για να μην τεμπελιάζεις και ξεχνιέσαι, να θυμάσαι ότι ο θάνατος μπορεί να σε βρει οποιαδήποτε στιγμή.