Monday, October 16, 2017

ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ~ Atman Nityananda


ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ

Μερικές σημαντικές νύξεις για την διάλυση των ελαττωμάτων

Η διάλυση των εγωϊκών τάσεων δεν γίνεται σε μια συνεδρία ιδιαίτερα στις αρχές που μαθαίνουμε να εργαζόμαστε με τις πρακτικές και δεν έχουν αναπτυχθεί οι διάφορες ικανότητες και αρετές. Με κάθε συνεδρία αλλά και με όλη την προσπάθεια που κάνουμε από στιγμή σε στιγμή στη διάρκεια της ημέρας, τα διάφορα ελαττώματα χάνουν δύναμη και μικραίνουν. Σταδιακά διαλύουμε εκφράσεις της κάθε εγωικής τάσης σε σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα, καταστάσεις κ.λπ. Για παράδειγμα ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που εκδηλώνεται σε όλα τα θέματα της ζωής μας. Οπότε μπορούμε για παράδειγμα να διαλύσουμε το θυμό σε κάποιες εκδηλώσεις του και σε άλλες που είναι πιο ισχυρές να το μειώνουμε με πιο αργά βήματα. Η κάθε εγωϊκή τάση έχει τις ιδιαιτερότητες της, και διάφορες απόψεις. Η δυσκολία είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση. Με την άσκηση και την εμπειρία θα μαθαίνουμε σιγά-σιγά να χειριζόμαστε τις μεθόδους και τις ικανότητες ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ελαττώματος.

Όσο διαλύουμε το «εγώ» και εναρμονιζόμαστε με τον αληθινό μας εαυτό και όσο η κατανόηση μας αυξάνεται από την εσωτερική εργασία που ήδη έχουμε κάνει, τόσο πιο εύκολα θα προχωράμε στην διάλυση των ελαττωμάτων.

Τέλος επισημαίνω ότικ αμία άσκηση δεν λειτουργεί και δεν δίνει αποτελέσματα από μόνη της. Εμείς δίνουμε ζωή στη κάθε άσκηση και μέθοδο. Κανείς δεν μπορεί να γίνει μεγάλος πιανίστας επειδή αγόρασε ένα καλό πιάνο ή επειδή πήγε σε ένα καλό δάσκαλο. Από εμάς εξαρτάται αν θα πετύχουμε ή όχι. Η δίκη μας δίψα για την αλήθεια, την αγάπη, την ελευθερία και η ειλικρινής φιλόπονη και αφοσιωμένη προσπάθεια είναι που δίνουν ζωή στις τεχνικές και μεθόδους και τις κάνουν αποτελεσματικά εργαλεία για να πετύχουμε τους στόχους μας.