Tuesday, October 24, 2017

Ότι σπέρνουμε θερίζουμε ~ Atman Nityananda



 Ότι σπέρνουμε θερίζουμε

Τρεις αλήθειες για την σπορά και τον θερισμό.

1. Ο γεωργός όταν σπέρνει σιτάρι δεν περιμένει να φυτρώσει βαμβάκι.
2.  Επίσης ξέρει ότι δεν θα φυτρώσει ο σπόρος την επόμενη μέρα της σποράς. Σπέρνει το σιτάρι τον Οκτώβριο και σταδιακά μέσα από διαδικασίες που συμβαίνουν στον σπόρο μέσω της αλληλεπίδρασης του με την γη αναπτύσσεται και φυτρώνει την Άνοιξη, ή δε συγκομιδή γίνεται το καλοκαίρι, Ιούνιο ή Ιούλιο. 
3. Τέλος ο κάθε σπόρος δεν δίνει μόνο ένα σπόρο αλλά πολύ περισσότερους σπόρους.

Ο νους μας είναι σαν την γόνιμη γη και οι εντυπώσεις που επιτρέπουμε να μπαίνουν μέσα μας δια μέσου των αισθήσεων και μάλιστα αυτές οι οποίες μας τράβηξαν το ενδιαφέρον και την προσοχή και εμποτίστηκαν με κάποιο συναίσθημα είναι οι σπόροι οι οποίοι θα κυοφορηθούν για κάποιο διάστημα στο υποσυνείδητο και μετά θα φυτρώσουν και θα δώσουν καρπούς και μάλιστα πολλαπλάσιους της εντύπωσης που κυοφορήθηκε. Έτσι και το καλό και το κακό που αφήσαμε να μπει μέσα μας θα γεννήσει πολλαπλάσιο καλό ή κακό.

«Ενός κακού μύρια έπονται λέει» το ρητό,  αλλά το ίδιο ισχύει και για το καλό. Η ζωή πάντα δίνει απλόχερα, αλλά το τι θα πάρουμε εξαρτάται από το τι θα σπείρουμε και θα καλλιεργήσουμε μέσα μας.

Εμείς μπορεί να νομίζουμε ότι οι εντυπώσεις (αυτά που βλέπουμε, ακούμε, μυρίζουμε κ.λπ.) αλλά και αυτά που σκεπτόμαστε και νοιώθουμε είναι  στατικές ενέργειες οι οποίες απλά αποθηκεύονται στο νου σαν μνήμες. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική . 'Ότι μπαίνει μέσα μας και καταγράφεται στο υποσυνείδητο είναι ένας σπόρος, (ενεργειακός βέβαια), ο οποίος δεν παραμένει αδρανής αλλά μέσα από διάφορες υποσυνείδητες διεργασίες και σε συνεργασία του ατομικού μας νου με τον παγκόσμιο νου θα φυτρώσει ως επιθυμία για δράση σε σχέση με αυτές τις εντυπώσεις και ως εξωτερική πραγματικότητα για να μπορέσει αυτή η επιθυμία να πραγματοποιηθεί.

Οπότε οτιδήποτε βιώνουμε μέσω των αισθήσεων και οτιδήποτε αναπαράγουμε στο νου (και που πάντα είναι σχετιζόμενα με ότι αντιληφθήκαμε μέσω των αισθήσεων, είναι οι σπόροι που θα δημιουργήσουν το μέλλον μας. 

Οπότε είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε συνειδητά το μέλλον μας και να μην το αφήσουμε στη τύχη και τις μηχανικές αντιδράσεις που παρακινούνται από τα κατώτερα ένστικτα και τις επιθυμίες που προέρχονται με αυτά.

Αν θέλουμε ένα μέλλον αρμονίας, ευημερίας, ειρήνης ομορφιάς θα πρέπει να τρέφουμε το νου μας με ότι είναι αρμονικό, όμορφο, ότι προκαλεί ειρήνη και αρμονία μέσα μας και ότι μας εξυψώνει προς την πνευματική μας φύση.

Οι αρχαίοι πρόγονοι μας αλλά και οι σοφοί της ανατολής γνώριζαν την δύναμη που έχουν οι εντυπώσεις και το πόσο επηρεάζουν το νου μας ποικιλοτρόπως. ¨έχουν τεραστία επίδραση ακόμη και στην αναπαραγωγή παιδιών, για αυτό ήθελαν οι γυναίκες να βλέπουν να έχουν ωραίες παραστάσεις από όμορφα αγάλματα για να βγάζουν όμορφα παιδιά. 

Ένας από τους νόμους της ζωής μας λέει ότι "όπως είναι επάνω έτσι είναι και κάτω".    

Οπότε όπως οι όμορφες παραστάσεις που προσλαμβάνουν με τις αισθήσεις ο πατέρας και η μητέρα μπορούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο σώμα έτσι και οι ανώτερες σκέψεις και συναισθήματα των γονέων και ιδιαίτερα την στιγμή της ερωτικής συνεύρεσης που θα συμβεί η γονιμοποίηση θα δημιουργήσουν ένα άνθρωπο με χαρίσματα νοητικά και ψυχικά χαρίσματα.