Friday, November 4, 2016

Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ~ Άτμαν Νιτυανάντα




 Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Συνήθως όταν τα ρούχα μας είναι πολύ λερωμένα δεν νοιαζόμαστε αν λερωθούν λίγο περισσότερο, ενώ όταν φοράμε ένα πεντακάθαρο ρούχο (και μάλιστα άσπρο) προσέχουμε να μην πέσει ούτε μια σταγόνα βρωμιά επάνω του.

Παρόμοια αυτός που έχει εάν σαττβικό νου και βιώνει  κάθε στιγμή το νέκταρ του διαλογισμού ( την ειρήνη, την μακαριότητα και την πληρότητα μέσα στην καρδιά του) προσέχει με κάθε τρόπο να μην ταυτιστεί με το εγώ και το νου του και χάσει αυτήν την κατάσταση (από άσκοπες ή αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα). Φυλάει αυτήν την κατάσταση, όπου κι αν βρίσκεται, ως κόρη οφθαλμού, και φροντίζει να την διατηρεί κρατώντας το νου του σταθερά προσηλωμένο στην καρδιά.  

Αντίθετα αυτός που ζει στο επίπεδο του νου, και έχει εξωστρεφή νου, εύκολα  παρασύρεται από το εγώ του, και αφήνεται σε κάθε είδους σκέψεις και συναισθήματα. Επιπλέον δεν κάνει και κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια να σταματήσει την ταύτιση είτε από άγνοια είτε επειδή δεν χάνει και κάτι σπουδαίο, αφού δεν βιώνει την ειρήνη και την πληρότητα  του Είναι του. Και το χειρότερο είναι ότι μπορεί κάποιες φορές να βρίσκει (στην πραγματικότητα το εγώ του) ικανοποίηση στην αρνητικότητα που το εγώ εκφράζει μέσα του.