Sunday, November 13, 2016

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ~ Άτμαν Νιτυανάντα


Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ 


Υποφέρουμε από αυτά που φέρουμε μέσα μας και όχι από αυτά που συμβαίνουν έξω μας.

Αλλά και αυτά που μας συμβαίνουν τα έλκουμε και τα δημιουργούμε με αυτά που φέρουμε μέσα μας!

Η δυστυχία μας είναι  σεξουαλική, συναισθηματική και νοητική ενέργεια κρυσταλλοποιημένη στο ενεργειακό μας πεδίο και τον υποσυνείδητο νου, στη μορφή του φόβου, θυμού, μίσους, κατάθλιψης, θλίψης, ζήλιας,  λαγνείας, λαιμαργίας, ανικανοποίητου, προσκολλήσεων, απληστίας, ματαιοδοξίας, υπερηφάνειας, αγωνίας, δυσαρέσκειας, πλήξης, μοναξιάς, κ.λπ.

Οι παραπάνω εγωιστικές τάσεις δημιουργούνται εξ αιτίας της λανθασμένης μας σχέσης με την εξωτερική πραγματικότητα, καθώς και την λανθασμένη και την υπερβολική χρήση του σώματός μας, της ζωτική ενέργειας, της σεξουαλικής ενέργειας, των αισθήσεων και του νου.

Οι λάθος σχέσεις και η λανθασμένη και υπερβολική χρήση του σώματος των αισθήσεων, της ζωτικής ενέργειας, του νου και της διάνοιας, συμβαίνουν λόγω της άγνοιας, της επιθυμίας και της ταύτισης με το σώμα και το νου. Και λέω συμβαίνουν διότι είναι η πλειοψηφία αυτών μηχανικές ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές και όχι συνειδητές επιλογές όπως νομίζουμε.

Όταν έχουμε αποκαταστήσει την ισορροπία και την αρμονία μέσα μας, σε όλα τα επίπεδα, (που είναι αποτέλεσμα συστηματικής άσκησης και σαττβικού τρόπου ζωής) και είμαστε αφυπνισμένοι και εδραιωμένοι σε ένωση με την πνευματική μας ουσία, την Θεία μας φύση (Άτμαν, Συνειδητότητα, Πνεύμα), η βίωση δυστυχίας είναι αδύνατη. Θα βιώνουμε συνεχώς και αβίαστα την ειρήνη, την πληρότητα και την ευδαιμονία της πνευματικής μας φύσης