Tuesday, July 31, 2018

ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ~ Άτμαν Νιτυανάντα

ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Έχω βρει πως το γράψιμο είναι από τους  καλύτερους τρόπους να απαλλαγεί κανείς από επαναλαμβανόμενες σκέψεις και συναισθήματα, σε θέματα  που τον απασχολούν.

Συνεπώς αν έχετε κάποιο θέμα που σας απασχολεί καθήστε και γράψτε (θεωρώ πως είναι καλύτερο με στυλό και τετράδιο). Γράψτε ελεύθερα, χωρίς να κρίνετε και χωρίς να αλλάζετε αυτά που βγαίνουν αυθόρμητα  στον νου και το συναίσθημα.

Η εμπειρία αυτή κάθε αυτή είναι θεραπευτική. Μετά από μερικές μέρες που  θα έχετε κάποια απόσταση διαβάστε τα.
 Θα έχετε μια βαθύτερη κατανόηση για τον εαυτό σας και την όλη κατάσταση και θα είστε πολύ περισσότερο ελεύθεροι στον νου.

Μπορείτε επίσης, αν υπάρχει δυσκολία να πείτε αυτά που θέλετε κάτ' ιδίαν, στον σύντροφό σας, στους γονείς σας, κ.λπ., να τα γράψετε. Έτσι θα μπορείτε να εκφραστείτε με μεγαλύτερη ακρίβεια, δεν θα υπάρχει ένταση και θα έχει την δυνατότητα, αυτός που απευθύνεστε, να διαβάσει με την ησυχία του όσες φορές θέλει αυτά που θέλατε να του εκφράσετε. Και επίσης θα έχετε εκφράσει, αυτό που θέλατε να πείτε και θα ησυχάσει ο νους σας.

Να θυμάστε ότι στην Ψυχή σας είσαστε πάντα ελεύθεροι, ειρηνικοί και μακάριοι. Αλλά για να το βιώσετε πρέπει να κάνετε εργασία με τον εαυτό σας και να στραφείτε στο κέντρο της ύπαρξης σας, όπου λάμπει αδιαλείπτως η θεϊκη σας φύση.