Monday, February 5, 2018

Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ~ Quotes

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΚΙΝΙ
Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ 
ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Τζάμπα Νάμα)

Τζάπα είναι η επανάληψη ενός μάντρα ή του ονόματος του Θεού με αφοσίωση και συναίσθημα. Η επανάληψη του ονόματος του Θεού είναι ο εύκολος δρόμος για την συνειδητοποίηση του Θεού.

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΗΣ ΤΖΑΠΑ

SWAMI SIVANANDA
Η τζάπα εξαγνίζει την καρδιά.
Η τζάπα κάνει τον νου σταθερό.
Η τζάπα καταστρέφει τους έξι εχθρούς.( (λαιμαργία, λαγνεία, θυμός, προσκόλληση, υπερηφάνεια, ζήλια)
Η τζάπα κατάκαιει τις αμαρτίες.
Η τζάπα ξεριζώνει όλες τις επιθυμίες.
Η τζάπα καίει τις αρνητικές σκεπτομορφές.
Η τζάπα εκμηδενίζει την προσκόλληση.
Η τζάπα επιφέρει την απόσπαση,(απάθεια, μη προσκόλληση).

Η τζάπα δίνει υγεία, ευημερία, δύναμη και μακροζωία.
Η τζάπα κάνει κάποιον άφοβο.
Η τζάπα υπερνικάει την γέννηση και τον θάνατο.
Η τζάπα εξαλείφει την πλάνη.
Η τζάπα δίνει ύψιστη ειρήνη.
Η τζάπα σου δίνει την απελευθέρωση.
Η τζάπα αναπτύσσει την αγάπη.
Η τζάπα ενώνει τον πιστό με τον θεό.
Η τζάπα φέρνει την συνειδητότητα του Θεού.
Η τζάπα φέρνει αιώνια μακαριότητα.
~ Swami Sivananda

ΜΑΝΤΡΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΟΜ ΝΑΜΑ ΣΙΒΑΙ
ΟΜ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑΜΑΧΑ
ΟΜ ΝΑΜΟ ΝΑΡΑΥΑΝΑΥΑ
ΧΑΡΕ ΡΑΜΑ ΧΑΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ
LA ILAHA ILALLAH
ΟΜ ΤΑΡΕ ΤΟΥ ΤΑΡ TURE SOHA
ΟΜ ΜΑΝΙ ΠΑΝΤΜΕ ΧΟΥΜ

Ο ΧΕΪΡΑΚΑΝ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙ

 Ο Σρι Μπάμπατζι μιλώντας για την τζάπα είπε:

«Το νερό για να εξαγνίσετε την καρδιά σας είναι το όνομα του Θεού

«Ύψιστης σημασίας είναι να αυξάνεται καθημερινά η επανάληψη του Ονόματος του Θεού (τζάπα). Με αυτόν τον τρόπο η καρδιά και ο νους σας θα εξαγνιστούν, και μόνο τότε θα βρείτε (συνειδητοποιήσετε) τον Θεό μέσα σας.

Ο νους μπορεί να εξαγνιστεί μόνο με την επανάληψη του μάντρα (τζάπα). Αυτό είναι το μοναδικό φάρμακο για την ασθένεια του νου.

Πώς θα μπορέσει να ζει ο Θεός μέσα στην καρδιά σας, ενώ ο νους και η καρδιά σας είναι ακάθαρτα; Το νερό που καθαρίζει την καρδιά σας είναι μόνο το όνομα του Θεού. Γι’ αυτό διδάξτε σ’ όλους να επαναλαμβάνουν το όνομα του Θεού παντού. Δε θέλω οκνηρούς ανθρώπους. Η τζάπα δεν αντικαθιστά το κάρμα (δράση, εργασία).

Η τζάπα και η εργασία πηγαίνουν μαζί. Πρέπει να είστε δραστήριοι στο έργο του Θεού, έτσι όπως κυβερνούσε ο αρχαίος ινδός βασιλιάς Τζάνακα το βασίλειό του, έχοντας διαρκώς στο νου του το μάντρα του. O Αρτζούνα πολέμησε στη μάχη της Μαχαμπαράτα, έχοντας διαρκώς το όνομα του Θεού στο νου του.

Δε θέλω η τζάπα να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την οκνηρία. Κάνετε τζάπα με την εργασία σας και απελευθερωθείτε. Δε θέλω το όνομα του Θεού να είναι σαν το στάσιμο, λασπώδες νερό, αλλά σαν το καθαρό, τρεχούμενο νερό. Εργαστείτε και γίνετε Φως. Επαναλάβετε το όνομα του Θεού. Με συγκεντρωμένο νου, επαναλαμβάνετε πάντα το όνομα του Θεού.»

Το μάντρα "Ομ ναμά Σιβάϊ" - Om Nama Shivay

Αυτό το Ομ ναμά Σιβάϊ είναι σαν το νέκταρ. θρέψτε όλους με αυτό το νέκταρ. Ο Σρι Μαχαπραμπούτζι (Shri Mahaprabhuji) επιθυμεί όλες οι λέξεις να εξαφανιστούν από αυτόν τον κόσμο, εκτός από τα τρεις - Ομ ναμά Σιβάϊ. Αυτό είναι το πρωταρχικό μάντρα. Όταν η Αρχέγονη Ενέργεια (Μάχα Σάκτι) εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το πρώτο μάντρα που πρόφερε από το ιερό της στόμα ήταν ο Ομ ναμά Σιβάϊ.

Διαλογισμός & τζάπα νάμα

Σε αυτή τη σκοτεινή εποχή της Kali Yuga ο νους του ανθρώπου είναι αδύναμος και ανήσυχος από την πρώτη ημέρα της γέννησης.

Εξαιτίας αυτού, κανείς δεν μπορεί πλέον να κάνει την πραγματική πρακτική του διαλογισμού, αλλά όλοι μπορούν να προσευχηθούν, να επαναλάβουν το μάντρα (τζάμπα) και να ψάλλουν το όνομα του Κυρίου, χρησιμοποιώντας όποιο θεϊκό όνομα διδάσκει η θρησκεία τους.

Η ΑΜΜΑ  - Amritanandamayi Devi Ma
 Η Άμμα λέει σχετικά με την επανάληψη του μάντρα:

 Η νοερή επανάληψη του μάντρα (τζάπα) θα πρέπει να γίνεται όλη την ώρα. Δεν πρέπει κάποιος να σπαταλά το χρόνο του άσκοπα.

Όταν δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο (σημαντικό) να κάνετε πρέπει να ασκείστε στην νοερή επανάληψη του μάντρα (τζάπα) ρυθμικά σε συνδυασμό με την αναπνοή.

Στην πραγματικότητα, αυτή η άσκηση θα πρέπει να συνεχίζεται χωρίς σταματημό, έως ότου η νοερή επανάληψη του μάντρα γίνει τόσο φυσική όσο η αναπνοή.