Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ~ Ατμαν Νιτυανάντα
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

Να θυμάστε ότι όταν ασχολούμαστε, σχολιάζουμε, κριτικάρουμε, κατακρίνουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά των άλλων, τις συμπεριφορές τους ή τα ελαττώματα τους, τρέφουμε και μεγαλώνουμε στο νου μας αυτό ακριβώς που σκεφτόμαστε για αυτούς. Εμείς δηλαδή είμαστε τα θύματα πρωτίστως και δευτερευόντως ο άλλος που δέχεται ασυνείδητα την κριτική και την αρνητική μας δόνηση. Εμείς γινόμαστε μίζεροι και δυστυχισμένοι διότι με την κριτική και την κατάκριση, τρέφουμε και μεγαλώνουμε μέσα μας την ξεχωριστότητα από τους άλλους, καθώς και τον θύμο, τον φόβο, την υπερηφάνεια, την φιλαυτία, την ζήλια, την κακία  και το εγώ μας γενικότερα. Έτσι παρά τις καλές μας προθέσεις να ζούμε με αγάπη, αρμονία και ευτυχία λειτουργώντας έτσι μεγαλώνουμε την μιζέρια και την δυστυχία μας αλλά επιδρούμε αρνητικά και στους άλλους και μολύνουμε με αρνητικές δονήσεις και σκέψεις το παγκόσμιο πεδίο των σκέψεων.

Αντί λοιπόν να σχολιάζετε και να κριτικάρετε, και έτσι να τρέφετε  το νου σας με κατώτερες σκέψεις και συναισθήματα που έχει αποτέλεσμα  να απομακρύνεστε από την ενότητα, την ειρήνη, την πληρότητα και την μακαριότητα της πνευματικής σας φύσης, είναι ωφέλιμο και μεταμορφωτικό να βλέπετε σε κάθε πρόσωπο το Θεό θυμούμενοι ότι όλοι και όλα είναι εκφράσεις του Θεού. 

Αυτό μπορείτε να το εφαρμόσετε πρακτικά με το να το λέτε νοητικά και να το νοιώθετε. Εδώ δίνω ένα τρόπο που ο ίδιος εφάρμοσα, αλλά  ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει τα λόγια σύμφωνα με την κατανόηση του και το πώς το νοιώθει.

Μόλις αντιληφθείτε ότι ο νους σας (αυτό απαιτεί εγρήγορση και αυτεπίγνωση) πάει να πει κάτι να σχολιάσει ή να κριτικάρει (για οποιονδήποτε) αμέσως να λέτε νοερά: Αυτός ο άνθρωπος (ή οι άνθρωποι αν πρόκειται για πολλούς) είναι ένας άγγελος/οι φωτός αγάπης και ειρήνης, και ταυτόχρονα νοιώθετε την ειρήνη και την αγάπη μέσα σας. Σου εύχομαι να έχεις υγεία, ευημερία και ευτυχία. 

Αν το εγώ σας πει, ‘μα δες τι κάνουν (τι μου κάνουν), είναι αυτοί άγγελοι;’ Πείτε μέσα σας ξανά, είναι άγγελος φωτός αγάπης και ειρήνης που προσωρινά έχει ξεχάσει την αληθινή του φύση και για αυτό κάνει λάθη. Δείτε την Θεία αιωνία φύση σε αυτούς και όχι την προσωρινή ανθρώπινη. Έτσι θα είστε πάντα εστιασμένοι στο φως και την αγάπη, ο νους και η καρδιά σας θα τρέφονται με αυτές τις δονήσεις  και θα μεταμορφώνεστε σε φως και αγάπη. 

Είναι καλό όταν είστε σε δημόσιους χώρους όπου συναντάται πλήθος κόσμου, να επαναλαμβάνετε τακτικά: Αυτός ο άνθρωπος (ή  οι άνθρωποι αν πρόκειται για πολλούς) είναι ένας άγγελος/οι φωτός αγάπης και ειρήνης, και ταυτόχρονα νοιώθετε την ειρήνη και την αγάπη μέσα σας. Σου εύχομαι να έχεις υγεία, ευημερία και ευτυχία. 

Κάντε το καθημερινά όσο πιο συχνά μπορείτε μέχρι αυτό να καταγραφεί βαθιά στο υποσυνείδητο και να γίνεται αυτόματα. Να γίνει δηλαδή μια αρετή καθ’ έξη όπως έλεγε ο Αριστοτέλης. Ο Αριστοτέλης είχε πει ότι οι αρετές καλλιεργούνται με την άσκηση μέχρι να γίνουν δεύτερη φύση μας (Έξις Δευτέρα φύσις). 

Όταν εστιάζετε το νου και την καρδιά σας στο φως, την ειρήνη και την αγάπη συντονίζεστε με το φως, την αγάπη και την ειρήνη του σύμπαντος Θεού και μετατρέπεστε σε αυτό με το οποίο συντονίζεστε. Καθώς προβάλλετε νοερά  με την παραπάνω επιβεβαίωση το φως και την ειρήνη του Θεού σε όλους, εξαγνίζεστε συνεχώς από το φως του Θεού και δεν επιτρέπετε στο εγώ σας να εκδηλωθεί και να τραφεί. Το εγώ μαραίνεται σταδιακά και μεγαλώνει μέσα σας το φως.