Tuesday, December 27, 2016

Μαγια, η δυναμη της Πλανης. ~ Ατμαν Νιτυαναντα


Μαγια, η δυναμη της Πλανης

Ο Τζορτζ Μαϊκλ, ειχε χρηματα, φημη, ανεσεις, απολαυσεις, οτι δηλαδη ονειρευονται οι περισσοτεροι ανθρωποι. Αλλα ευτυχια και πληροτητα δεν ειχε.

Επασχε απο την ιδια μιζερια και τη δυστυχια που υποφερουν και οι απλοι καθημερινοι ανθρωποι οι οποιοι ονειρευονται οτι αν ηταν πλουσιοι και ειχαν οτι επιθυμουσαν θα ηταν ευτυχισμενοι, το οποιο ειναι η μεγαλυτερη ψευδαισθηση που μπορει να εχει ο ανθρωπος.

Και παροτι σημερα μεσω των  ΜΜΕ εχουμε την δυνατοτητα να δουμε μεσα απο τη ζωη  των 'αστερων' οτι ειναι μυθος και ψευδαισθηση να πιστευει κανεις οτι τα πλουτη, η δοξα, το χρημα και οι απολαυσεις φερνουν την ευτυχια οι περισσοτεροι ανθρωποι υπνωτισμενοι απο την επιθυμια και το παθος θα συνεχιζουν να αναζητουν την ευτυχια στα εξωτερικα πραγματα και οχι στην πνευματικη τους φυση.

Η δύναμη της Πλανης (της Μαγια οπως ονομαζουν την δημιουργικη δυναμη του Μπραμαν -Θεος- στην ανατολη) κανει το απιθανο να συμβει.
Κανει την πλειοψηφια των ανθρωπων να κινουνται οπως οι μυγες με ταχυτητα στο φως που τις σκοτωνει (Ειναι οι γνωστες συσκευες με πολυ εντονο φως που βαζουν στις ταβερνες για να προσελκυουν μυγες και κουνουπια και να καιγονται).

Βεβαια στην περιπτωση των ανθρωπων το 'φως' που καιγονται οι μυγες αντιστοιχει στις ψευδαισθησιακες απολαυσεις των αισθησεων που ξεγελουν τον ανθρωπο και κανουν το νου του να τις βλεπει ως μεσο ευτυχιας ενω ειναι ο σιγουρος δρομος της δυστυχιας και της μιζεριας.