Sunday, June 7, 2020

Ζήσε στον Άτμαν (Θεϊκό Είναι, Συνειδητότητα) ~ Σουάμι Σιβανάντα



Ζήσε στον Άτμαν (Θεϊκό  Είναι, Συνειδητότητα)
του Σουάμι Σιβανάντα 


Σχόλια του Άτμαν Νιτυανάντα

 Άτμαν. Άτμαν είναι η θεϊκή μας φύση στην οποία έχουν δώσει μια ποικιλία ονομάτων, όπως  Συνειδητότητα, Είναι, Θεϊκό Είναι, θεϊκή Ουσία, Πνεύμα, Ψυχή, αληθινός Εαυτός, Θεϊκός Εαυτός, Εαυτός, Πουρούσα, εσωτερική σιωπηλή παρουσία, Τσετάνια. Το Άτμαν που εκδηλώνεται μέσα μας ως ο φαινομενικά ατομικός Εαυτός ή ατομική Συνειδητότητα είναι ένα και το αυτό με το Μπράμαν ή συμπαντική Συνειδητότητα (Θεός, Πνεύμα, Αλλάχ, Ιεχωβά ,κ.λπ.),
Μπράμαν. Το Μπράμαν είναι η ύψιστη Αρχή του Σύμπαντος, αυθύπαρκτη, αναίτια, άχρονη, άμορφη, αμετάβλητη, ακίνητη, ακατάστρεπτη. Από το Μπράμαν προβάλλεται όλο το σύμπαν και οι υπάρξεις, στο Μπράμαν ζουν και έχουν στήριγμα και  στο Μπράμαν επιστρέφουν στο τέλος κάθε κύκλου εκδήλωσης. Το Μπράμαν (η συμπαντική Συνειδητότητα) εκδηλώνεται μέσα μας ως  η φαινομενικά ατομική Συνειδητότητα (Άτμαν, Είναι, Εαυτός, κ.λπ.).

Ξύπνα από το όνειρο των μορφών. ¶ΜΗΝΜην εξαπατάσαι από τα απατηλά ονόματα και τις μορφές. Προσκολλήσου αποκλειστικά και μόνο στη στέρεα ζωντανή πραγματικότητα. Αγάπα μόνο το σου Θεϊκό Είναι (Άτμαν, Συνειδητότητα). Το Άτμαν μόνο επιζεί. Ζήσε στον Άτμαν. Γίνε Μπράμαν. Αυτό είναι η πραγματική ζωή.

Πλησίασε τους σοφούς, τους γιατρούς της θεϊκότητας με πίστη, αφοσίωση και ταπεινότητα. Πάρε μια δόση γιατρικού που ονομάζεται Γνώση (Γκιάνα). Κατόπιν η ασθένεια, η άγνοια ή αγνωσία (Άγκιανα) θα ξεριζωθεί εντελώς. Θα πετύχεις την παντοτινή ειρήνη.

Μην εξαπατάσαι από την Μάγια (Πλάνη, Μάτριξ). Να είσαι ήρεμος όπως ο χωρίς κύματα ωκεανός. Να έχεις ανοικτό νου όπως ο ουρανός. Να είσαι αγνός όπως ο κρύσταλλος. 

Αγωνίσου ασταμάτητα για την συνειδητοποίηση της αληθινή σου φύσης (Άτμαν, Συνειδητότητα. Να είσαι υπομονετικός όπως η γη. Είσαι προορισμένος να πετύχεις. Θα πετύχεις. Να είσαι βέβαιος.