Saturday, May 23, 2020

Η Ελευθερία, η Πληρότητα και η Ειρήνη Βιώνονται στο Άχρονο Τώρα ~ Άτμαν Νιτυανάντα


Η Ελευθερία, η Πληρότητα και η Ειρήνη Βιώνονται στο Άχρονο Τώρα

Τα θέλω, οι επιθυμίες, οι προσκολλήσεις, οι επιτυχίες, οι αποτυχίες, οι απολαύσεις, οι προσδοκίες και οι ελπίδες σχετίζονται με το χρόνο και τα αντικείμενα των αισθήσεων. Έχουν αρχή, μέση και τέλος. Είναι φθαρτά και έχουν πολλούς περιορισμούς, συνοδεύονται επίσης από πόνο και δυστυχία. 

Η αλήθεια, η πληρότητα, η ειρήνη και η αληθινή ευτυχία (ευδαιμονία, μακαριότητα) είναι πέρα από τον χρόνο (είναι άχρονα), γι’ αυτό μπορούν να βιωθούν μόνο στο άχρονο τώρα και ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Είναι άφθαρτα, πάντα προσιτά και δεν έχουν κανένα περιορισμό. 

Η αλήθεια, η πληρότητα, η ελευθερία, η ειρήνη και η ευδαιμονία είναι ο ίδιος σου ο Εαυτός (η Συνειδητότητα) που λάμπει στο κέντρο της ύπαρξης σου. Δεν μπορείς να βιώσεις τον Εαυτό σου στο μέλλον, παρά μόνο στο άχρονο τώρα. Δεν χρειάζεσαι χρόνο για να βιώσεις τον Εαυτό σου, εκτός από το να στραφείς μέσα σου εδώ και τώρα. 

Το μόνο εμπόδιο είναι ένας ανήσυχος, αεικίνητος, εξωστρεφής, γεμάτος επιθυμίες και προσκολλήσεις νους. 

Ησύχασε το νου σου και προσηλώσου απαλά μέσα σου, νοιώσε την ειρήνη, την πληρότητα και την ελευθερία της θεϊκής φύσης σου. 

Η ευτυχία, πληρότητα, ελευθερία που ψάχνεις έξω στις ψευδαισθησιακές εμπειρίες των αισθήσεων ήδη υπάρχει μέσα σου, αυτό Είσαι, Πνεύμα αθάνατο, Ύπαρξη αιώνια, αγνό Φως Συνειδητότητα, άπειρη Ευδαιμονία (Σατ-τσίτ-Ανάντα)!