Monday, September 3, 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ~ Atman Nityananda


ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το μεγαλύτερο μέρος των σκέψεων μας, σχετίζεται με το να προστατεύσουμε την ψευδαισθησιακή ταυτότητα και αυτοεικόνα μας, για να νοιώσουμε ασφαλείς, να παρατείνουμε την ύπαρξη μας και να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας.

Αυτό έχει δημιουργήσει μέσα μας ψυχολογικά τείχη, που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ξεχωριστότητας μεταξύ μας, με την ζωή και τον Θεό και αμυντικούς μηχανισμούς, για να προστατεύσουν αυτήν την ψευδαίσθηση, αλλά και να απαλύνουν τον πόνο που δημιουργούν η ψευδαίσθηση της ξεχωριστότητας, η ταύτιση με το σώμα και την προσωπικότητα.

Ο μόνος τρόπος να γκρεμίσουμε τις ψευδαισθήσεις του νου, βασισμένες στην ταύτιση με το σώμα και την άγνοια της αληθινής μας φύσης, είναι να στραφούμε συνειδητά μέσα μας.

Είναι να στρέψουμε συνειδητά την προσοχή μέσα μας και να ρίξουμε φως, σε όλο αυτό το παιχνίδι των σκέψεων, των παρορμήσεων, των συγκινήσεων και των πεποιθήσεων, που συμβαίνει μηχανικά κάτω από την συνείδηση μας και ταυτόχρονα να ερευνήσουμε και να συνδεθούμε συνειδητά με το αμετάβλητο υπόβαθρο που επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά και να γίνονται εμπειρατά (η αληθινή μας φύση, Συνειδητότητα).

Η συνεχής συνειδητή παρατήρηση των περιεχομένων της ψυχολογίας και η έρευνα και επίγνωση του σταθερού υποβάθρου που εμφανίζονται αυτά, (της εσωτερικής σιωπηλής παρουσίας, που είναι πέρα και ανέγγιχτη από αυτά), θα μας επιτρέψει να αποταυτιστούμε από αυτά και τελικά να τα εξαλείψουμε και να απελευθερωθούμε από αυτά τα ίδια και τις συνέπειες τους.

Καθώς τα εξαλείφουμε και ανοίγουμε χώρο στο νου μας,  θα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο και  πιο ξεκάθαρα, την ενότητα που πάντα υπήρχε και μέσα μας, με τον θεϊκό μας Εαυτό και τον Θεό, και έξω μας, με όλους και όλα και την ζωή στην ολότητα της.

Και από την ξεχωριστότητα, τον φόβο και το ανικανοποίητο που βιώναμε όντας περιορισμένοι από τις αυτοδημιούργητες  αλυσίδες, θα βιώνουμε όλο και περισσότερο, την χαρά, την ενότητα (αγάπη), την ειρήνη, την πληρότητα και ελευθερία που Είμαστε.