Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Japa Nama) ~ Άτμαν ΝιτυανάνταΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Japa Nama)

Τζάπα είναι η επανάληψη ενός μάντρα ή ονόματος του Θεού με αφοσίωση και συναίσθημα. Η επανάληψη του ονόματος του Θεού είναι ο εύκολος δρόμος για συνειδητοποίηση του Θεού, ιδιαίτερα για αυτή την εποχή του ματεριαλισμού και της πτώσης των ηθικών αξιών, που ο νους των ανθρώπων είναι ανήσυχος από την αρχή της ζωής του, και δεν είναι ικανός για άλλου είδους πνευματική άσκηση.

Η τζάπα εξαλείφει τις ακαθαρσίες του νου, καταστρέφει τις αμαρτίες και φέρνει τον πιστό πρόσωπο με πρόσωπο με τον Θεό. Όπως η φωτιά έχει την δύναμη να καίει πράγματα, έτσι και το όνομα του Θεού καίει τις αμαρτίες και τις επιθυμίες.

Γλυκύτερο από όλα τα γλυκά πράγματα, πιο ευοίωνο από όλα τα καλά πράγματα, αγνότερο από όλα τα αγνά πράγματα, είναι το όνομα του Θεού. Η δόξα του ονόματος του Θεού δεν μπορεί να εδραιωθεί μέσω της λογικής και της διάνοιας. Μπορεί να την εμπειραθεί κάποιος, μόνο μέσω της αφοσίωσης, της πίστης και της συνεχούς επανάληψης του ονόματος του.

 Όταν επαναλαμβάνεις το μάντρα, να έχεις την νοητική στάση και να αισθάνεσαι, ότι ο Κύριος κάθεται στην καρδιά σου, ότι αγνή ενέργεια ρέει από τον Κύριο στο νου σου, ότι το μάντρα εξαγνίζει την καρδιά σου, καταστρέφει τις επιθυμίες τους πόθους και τις κακές σκέψεις. 

Επανέλαβε το όνομα του Θεού που είναι πιο κοντά στην καρδιά σου.  Λέγετε το  από τα βάθη της καρδιάς σας με συγκέντρωση και απόλυτη αφοσίωση στον Θεό. Απομάκρυνε όλες τις άλλες σκέψεις από το νου σου. Μείνε απορροφημένος σε Αυτόν. Επανέλαβε το μάντρα με συγκέντρωση στο νόημα του αυτό θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα. Μπορείς να το λες μεγαλόφωνα, ψιθυριστά ή νοερά.

Επανέλαβε το όνομα του Θεού 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, καθώς τρως, περπατάς, εργάζεσαι, ότι και αν κάνεις, στην κάθε σου αναπνοή. Μην χάνεις ούτε μια στιγμή χωρίς να επαναλαμβάνεις το όνομα του Θεού. 

Συνδύασε την τζάπα με την κάρμα γιόγκα (ανιδιοτελής υπηρεσία ή εργασία αφιερωμένη στο Θεό) και θα έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα.

Βρες χρόνο να κάνεις τζάπα πρωί μεσημέρι και βράδυ μένοντας ακίνητος σε μια άνετη στάση αυτό θα βοηθήσει την προσπάθεια σου για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Μην κάνεις τζάπα βιαστικά αλλά με σταθερό ρυθμό συγκέντρωση και αφοσίωση. Πρόφερε το μάντρα με σαφήνεια.

Να είσαι άγρυπνος, έχοντας την προσοχή σου σε επιφυλακή όταν κάνεις τζάπα. Όταν σε πιάνει νύστα σήκω όρθιος και συνέχισε με δύναμη. Βάλε ένα χρονικό όριο που θα κάνεις τζάπα και μην σηκώνεσαι αν δεν τον έχεις ολοκληρώσει. Συνδύασε τον διαλογισμό με την τζάπα, βαθμιαία εγκαταλείπεται η τζάπα και μένει ο διαλογισμός.

Μην χάνεις τον χρόνο σου κριτικάροντας τους άλλους ή ονειροπολώντας το παρελθόν ή το μέλλον. Συνειδητοποίησε κάθε στιγμή τον Θεό επανέλαβε το όνομα του. Επανέλαβε το όνομα του Θεού έχοντας την αίσθηση ότι εξαγνίζει τον νου και την καρδιά σου.

Μην φιλονικείς, μην αμφιβάλεις, έχε πλήρη σεβασμό και πίστη στο όνομα του Θεού. Το όνομα του είναι θεϊκό νέκταρ, το όνομα του είναι το στήριγμα σου, διέσχισε τον ωκεανό της πλάνης και της αυταπάτης επαναλαμβάνοντας το όνομα του Θεού.

Ω σκεπτικιστές και επιστημονικοί αθεϊστές! Ξυπνήστε! Ανοίξτε τα μάτια σας. Υμνήστε διαρκώς  το όνομα του. Τραγουδήστε, το όνομα του. Ο Θεός και το όνομα του είναι αδιάσπαστα.
Δόξα στο όνομα του Θεού! Δόξα στην επανάληψη του ονόματος του Θεού!
Δόξα στον Θεό!  Δόξα σε αυτούς που παραμένουν αμετακίνητοι στο όνομα του Θεού, που επαναλαμβάνουν καθημερινά το όνομα του.


ΜΑΝΤΡΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΟΜ ΝΑΜΑ ΣΙΒΑΙ
ΟΜ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑΜΑΧΑ
ΟΜ ΝΑΜΟ ΝΑΡΑΥΑΝΑΥΑ
ΧΑΡΕ ΡΑΜΑ ΧΑΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ
LA ILAHA ILALLAH
ΟΜ ΤΑΡΕ ΤΟΥ ΤΑΡ TURE SOHA
ΟΜ ΜΑΝΙ ΠΑΝΤΜΕ ΧΟΥΜ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΤΖΑΠΑ

Η τζάπα εξαγνίζει την καρδιά.
Η τζάπα κάνει τον νου σταθερό.
Η τζάπα καταστρέφει τους έξη εχθρούς.( (λαιμαργία, λαγνεία, θυμός, προσκόλληση, υπερηφάνεια, ζήλια)
Η τζάπα κατάκαιει τις αμαρτίες.
Η τζάπα ξεριζώνει όλες τις επιθυμίες.
Η τζάπα καίει τις αρνητικές σκεπτομορφές.
Η τζάπα εκμηδενίζει την προσκόλληση.
Η τζάπα επιφέρει την απόσπαση,(μη προσκόλληση).
Η τζάπα απομακρύνει τα προβλήματα.
Η τζάπα δίνει υγεία, ευημερία, δύναμη και μακροζωία.
Η τζάπα κάνει κάποιον άφοβο.
Η τζάπα υπερνικάει την γέννηση και τον θάνατο.
Η τζάπα εξαλείφει την πλάνη.
Η τζάπα δίνει ύψιστη ειρήνη.
Η τζάπα  σου δίνει την απελευθέρωση.
Η τζάπα αναπτύσσει την αγάπη.
Η τζάπα ενώνει τον πιστό με τον θεό.
Η τζάπα φέρνει την συνειδητότητα του Θεού.
Η τζάπα φέρνει αιώνια μακαριότητα.

Ο Σρι Μπάμπατζι μιλώντας για την τζάπα είπε:
«Το πιο σημαντικό είναι η επανάληψη του ονόματος του Θεού να αυξάνεται καθημερινά. Μ’ αυτό τον τρόπο, η καρδιά και ο νους σας θα εξαγνιστούν. Μόνο τότε θα βρείτε το Θεό μέσα σας.
Ο νους μπορεί να εξαγνιστεί μόνο με τη τζάπα. Αυτή είναι η μόνη θεραπεία από την αρρώστια του νου. Πώς θα μπορέσει να ζει ο Θεός μέσα στην καρδιά σας, ενώ ο νους και η καρδιά σας είναι ακάθαρτα; Το νερό που καθαρίζει την καρδιά σας είναι μόνο το όνομα του Θεού. Γι’ αυτό διδάξτε σ’ όλους να επαναλαμβάνουν το όνομα του Θεού παντού. Δε θέλω οκνηρούς ανθρώπους. Η τζάπα δεν αντικαθιστά το κάρμα (εργασία).

 Η τζάπα και η εργασία πηγαίνουν μαζί. Πρέπει να είστε δραστήριοι στο έργο του Θεού, έτσι όπως κυβερνούσε ο αρχαίος ινδός βασιλιάς Τζάνακα το βασίλειό του, έχοντας διαρκώς στο νου του το μάντρα του. O Αρτζούνα πολέμησε στη μάχη της Μαχαμπαράτας, έχοντας διαρκώς το όνομα του Θεού στο νου του.

Δε θέλω η τζάπα να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την οκνηρία. Κάνετε τζάπα με την εργασία σας και απελευθερωθείτε. Δε θέλω το όνομα του Θεού να είναι σαν το στάσιμο, λασπώδες νερό, αλλά σαν το καθαρό, τρεχούμενο νερό. Εργαστείτε και γίνετε Φως. Επαναλάβετε το όνομα του Θεού. Με συγκεντρωμένο νου, επαναλαμβάνετε πάντα το όνομα του Θεού.»

Peace, love, harmony