Wednesday, December 12, 2018

Διαλογισμός με φράσεις-αλήθειες ~ Άτμαν ΝΙτυανάντα



Διαλογισμός με φράσεις-αλήθειες

Διαλογισμός είναι η σταθερή προσήλωση και απορρόφηση του νου και της προσοχής στο βαθύτερο μέρος της ύπαρξης μας, στην αιώνια παρούσα σιωπηλή ζωντανή παρουσία μέσα μας, στο Είναι μας (Συνειδητότητα),.

Όλη η πνευματική διαδικασία είναι μια συστηματική και συνεχής προσπάθεια, να ξεπεράσουμε ένα προς ένα τα εμπόδια (που είναι κατά βάση οι επιθυμίες, οι εγωιστικές τάσεις, και οι γκούνας ράτζας και τάμας), που μας εμποδίζουν να διαλογιζόμαστε και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε η σιωπηλή ζωντανή παρουσία που είναι αγνή, αιώνια Συνειδητότητα.

Ασκηθείτε καθημερινά στο διαλογισμό. Ξεπεράστε ένα-ένα τα εμπόδια και εμβαθύνετε όλο και περισσότερο στον διαλογισμό.

Ένας τρόπος να κάνουμε διαλογισμό είναι να επαναλαμβάνουμε και να νοιώθουμε τις παρακάτω φράσεις και να είμαστε ταυτόχρονα σε επίγνωση της εσωτερικής σιωπηλής παρουσίας. Είναι σημαντικό να νοιώθουμε αυτό που λέμε και όχι να επαναλαμβάνουμε μηχανικά τις φράσεις. Βιώστε, νοιώστε ότι Είστε, ότι Υπάρχετε καθώς επαναλαμβάνετε τις φράσεις και το Ομ.

Οοομμμ..., Οοομμμ..., Οοομμμ...

Είμαι αγνή Συνειδητότητα, πάντα ελεύθερη και μακάρια, Οοομμμ...
Είμαι το σιωπηλό κενό, πλήρες, φωτεινό και ειρηνικό,  Οοομμμ...
Είμαι η βαθιά σιωπή, πάντα ειρηνική, πλήρης και μακάρια, Οοομμμ...
Είμαι η βαθιά σιωπή, γεμάτη ειρήνη, φως και αγάπη, Οοομμμ...
Είμαι αιώνια ειρήνη, αγάπη και μακαριότητα, Οοομμμ...
Είμαι ο Άτμαν, άπειρη ​​και αιώνια Συνειδητότητα, Οοομμμ...
Είμαι ο Άτμαν, η αθάνατη,  ακατάστρεπτη Συνειδητότητα, Οοομμμ...

Οοομμμ... Άτμαν, Οοομμμ... Άτμαν, Οοομμμ... Άτμαν
Οοομμμ... ειρήνη, Οοομμμ... φως,  Οοομμμ... Αγάπη,
Οοομμμ..., Οοομμμ..., Οοομμμ...

Επαναλαμβάνουμε αυτές τις φράσεις για αρκετά λεπτά σύμφωνα με την ικανότητα μας.

Μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε μόνο κάποιες από αυτές τις φράσεις-αλήθειες, αυτές που σας δονούν περισσότερο και είναι πιο κοντά στο βίωμα σας.

Καθώς επαναλαμβάνουμε ήρεμα αυτές τις φράσεις, (το κάνουμε με ενδιαφέρον και χωρίς να προσπαθούμε έντονα να συγκεντρωθούμε), ο νους μας θα γίνεται όλο και πιο ήρεμος, διαυγής και σταθερός και επίσης θα γίνεται όλο και πιο φανερό το υπόβαθρο του νου, η σιωπηλή ζωντανή παρουσία (η εσωτερική σιωπή). Όταν ο νους γίνει ήρεμος και σταθερός και η εσωτερική σιωπή έντονα φανερή εγκαταλείπουμε την συγκέντρωση στις παραπάνω φράσεις-αλήθειες και κάθε νοητική δραστηριότητα και παραμένουμε σε επίγνωση της εσωτερικής σιωπής, εμβαθύνοντας σε αυτήν.