Thursday, November 23, 2017

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΑ (ΤΖΑΠΑ)


Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΑ (ΤΖΑΠΑ)

Αποσπάσματα από ομιλίες της Άμμα και του Μπάμπατζι (Amma, Babaji), σχετικά με την επανάληψη του μάντρα και του ονόματος του Θεού.
~~~~
~ Amma

Η νοερή επανάληψη του μάντρα (τζάπα) θα πρέπει να γίνεται όλη την ώρα. Δεν πρέπει κάποιος να σπαταλά το χρόνο του άσκοπα.

Όταν δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο (σημαντικό) να κάνετε πρέπει να ασκείστε στην νοερή επανάληψη του μάντρα (τζάπα) ρυθμικά σε συνδυασμό με την αναπνοή.

Στην πραγματικότητα, αυτή η άσκηση θα πρέπει να συνεχίζεται χωρίς σταματημό, έως ότου η νοερή επανάληψη του μάντρα γίνει τόσο φυσική όσο η αναπνοή.

- Sri Amritanandamayi Ma
~~~~
~ Babaji

Το νερό για να εξαγνίσετε την καρδιά σας είναι το όνομα του Θεού

«Ύψιστης σημασίας είναι να αυξάνεται καθημερινά η επανάληψη του Ονόματος του Θεού (τζάπα). Με αυτόν τον τρόπο η καρδιά και ο νους σας θα εξαγνιστούν, και μόνο τότε θα βρείτε (συνειδητοποιήσετε) τον Θεό μέσα σας.

Ο νους μπορεί να εξαγνιστεί μόνο με την επανάληψη του μάντρα (τζάπα). Αυτό είναι το μοναδικό φάρμακο για την ασθένεια του νου.

 Ενώ ο νους και η καρδιά σας δεν είναι αγνά, πώς μπορεί ο Θεός να ζει στην καρδιά σας; Το νερό για να καθαρίσετε την καρδιά σας είναι το όνομα του Θεού. Διδάξτε λοιπόν όλους να επαναλαμβάνουν το όνομα του Θεού - παντού.

Το μάντρα "Ομ ναμά Σιβάϊ" - Om Nama Shivay

Αυτό το Om Nama Shivay είναι σαν το νέκταρ. θρέψτε όλους με αυτό το νέκταρ. Ο Shri Mahaprabhuji επιθυμεί όλες οι λέξεις να εξαφανιστούν από αυτόν τον κόσμο, εκτός από τα τρεις - Om Nama Shivay. Αυτό είναι το πρωταρχικό μάντρα. Όταν η Αρχέγονη Ενέργεια (Μάχα Σάκτι) εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το πρώτο μάντρα που πρόφερε από το ιερό της στόμα ήταν ο Om Nama Shivay.

Διαλογισμός & τζάπα νάμα (Επανάλη του ονόματος του Θεού)

Σε αυτή τη σκοτεινή εποχή της Kali Yuga ο νους του ανθρώπου είναι αδύναμος  και ανήσυχος από την πρώτη ημέρα της γέννησης.

 Εξαιτίας αυτού, κανείς δεν μπορεί πλέον να κάνει την πραγματική πρακτική του διαλογισμού, αλλά όλοι μπορούν να προσευχηθούν, να επαναλάβουν το μάντρα (τζάμπα) και να ψάλλουν το όνομα του Κυρίου, χρησιμοποιώντας όποιο θεϊκό όνομα διδάσκει η θρησκεία τους.

~ Haidakhan Babaji

~~~~~
Τα κείμενα στα αγγλικά

Quote of Sri Amritanandamayi Ma

Silent japa should be engaged in at all times. One must not waste breath uselessly; whenever one has nothing special to do, one should silently practice japa in rhythm with one's breathing. In fact, this exercise should go on continually until doing japa has become as natural as breathing.

- Sri Amritanandamayi Ma
~~~~
Quote of Haidakhan Babaji

The water to clean your heart is the Name of God

Of greatest importance is that the Repetition of God's Name (Japa) increase daily. In this way, your heart and mind will be purified and only then will you find God in yourself.

The mind can be purified only by Japa. This is the only medicine for the disease of the mind.

While your mind and heart are impure, how can God live in your heart? The water to clean your heart is the Name of God. So teach everyone to repeat the Name of God--everywhere

The mantra "Om mama shivay"

This Om Nama Shivay is like nectar; feed everyone with this nectar. Shri Mahaprabhuji wishes that all words would disappear from this world, except for three - Om Nama Shivay. This is the original mantra. When Primordial Energy first appeared, the first mantra that She uttered from Her holy mouth was Om Nama Shivay.

Meditation & Japa nama

In this dark age (Kali Yuga) the mind of man is weak and restless from the first day of birth. Because of this, no one is able to do the real practice of meditation anymore, but everyone can pray and repeat and chant the name of the Lord, using whichever divine name his religion teaches.

~ Haidakhan Babaji