Tuesday, September 19, 2017

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ~ Atman Nityananda




ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αν και γνωρίζουμε ότι το σώμα μας θα πεθάνει, αυτό που νοιώθουμε είναι ότι δεν θα πεθάνουμε ποτέ. Η αίσθηση αθανασίας είναι αυτό που υπερτερεί μέσα μας και αυτό είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη από άμεση εμπειρία ότι αυτό που αληθινά είμαστε είναι αθάνατο και υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο.

Επικεντρωθείτε σε αυτήν την αίσθηση ότι δεν θα πεθάνετε, στην αίσθηση ότι πάντα θα υπάρχετε και αυτό θα σας βοηθήσει να έρθετε στο κέντρο της ύπαρξης σας, κενό περιεχομένου αλλά πάντα πλήρες ειρηνικό και μακάριο.

Αν  ο νους σας ξεστρατίσει  από την ησυχία μέσα σας, ξαναθυμηθείτε να επικεντρωθείτε στην αίσθηση ότι πάντα θα υπάρχετε. Θα σας ξαναφέρει απαλά στο κέντρο σας. Κάντε το ίδιο κάθε φορά που ο νους ξεστρατεί. Μην το κάνετε με πίεση ή με έντονη προσπάθεια, μην προσπαθείτε να πετύχετε κάτι ή να έχετε κάποια ‘υπερβατική’ εμπειρία. Απλά νοιώσετε αυτήν την πάντα παρούσα αίσθηση ότι υπάρχετε και θα υπάρχετε πάντα. Νοιώστε την απαλά και αυτό θα σας πάει στο κέντρο σας όπου υπάρχει σιωπή πληρότητα, ελευθερία, ειρήνη, μακαριότητα.